Liderul PDL Vasile Blaga face o vizita oficiala in China alaturi de o delegatie din care mai fac parte Emil Boc, Anca Boagiu, Andreea Paul si Gheorghe Flutur. Dupa o intilnire cu delegatia Partidului Comunist Chinez, Vasile Blaga a spus, potrivit editiei in limba romana a Radio China International: "Incredibil, dar colegii nostri chinezi, practic, si asta ma bucura, impartasesc aceleasi valori cu noi in tot ceea ce inseamna constructia unui partid, pornind de la necesitatea atragerii in partid a elitelor locale, pentru a da valoare organizatiilor, cat si a modului in care te raportezi la cetatean".

Vasile BlagaFoto: Agerpres

"Am venit in China, din nou, pentru a intari relatiile cu colegii chinezi, cu Partidul Comunist Chinez, atat relatiile pe linie de partid, cat si relatiile pe linie de administratie. Chiar daca noi suntem, astazi, in opozitie, sprijinim in continuare proiectele pe care le-am avut in comun cu partea chineza, atunci cand eram la guvernare. Deci ramanem pe aceeasi linie de relatii excelente cu Partidul Comunist Chinez", a declarat, joi, 13 iunie presedintele PDL, Vasile Blaga, pentru Radio China International.

Potrivit sursei citate, delegatia romana a avut intalniri la Beijing cu reprezentanti ai Colegiului Administrativ din capitala Chinei si oficiali ai Departamentului International al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez.

Zilele urmatoare vor avea discutii la Shanghai cu oameni de afaceri chinezi pentru stabilirea unui mecanism de colaborare economica de durata intre orasele Beijing, Shanghai si Cluj Napoca. "Noi dorim o colaborare directa cu colegii chinezi, care sa porneasca de la utilizarea de fonduri europene pentru dezvoltarea traficului electric public in Cluj Napoca, o colaborare directa, pragmatica intre administratiile din Shanghai si Cluj Napoca. De aceea, din delegatie face parte si fostul premier al Romaniei, Emil Boc", a declarat Blaga.

Reamintim ca PDL a luar recent decizia de a-l suspenda timp de 6 luni pe Cristian Preda pentru critici aduse conducerii partidului, in timp ce Daniel Funeriu si Teodor Baconschi au fost impinsi practic spre demisie.