Premierul Victor Ponta s-a intalnit cu fostul premier britanic Tony Blair, aflat din nou la Bucuresti, dupa vizita efectuata in 2012, transmite Agerpres.

Victor Ponta a postat duminica seara pe Facebook mai multe fotografii in care apare in compania lui Blair - titlul albumului fiind "Intalnire speciala cu Tony Blair".

Dupa intalnirea care a avut loc la sediul PSD, cei doi au mers pe jos spre un restaurant, unde, dupa cum a povestit Victor Ponta la plecare, s-au bucurat de mancare romaneasca. Premierul a aratat ca a fost o oportunitate extraordinara sa discute cu cineva care a stat zece ani in functia de premier.

"Pe piata zonei de munca, a investitiilor, trebuie sa fim luati din ce in ce mai serios si cred ca eu nu sunt excesiv de optimist, sunt doar realist, si cred ca Romania poate sa devina o Polonia a acestei zone", a declarat premierul, dupa intalnirea cu Blair. El a povestit ca cei de la "masa discutiilor" s-au bucurat de mancare romaneasca.

"Am stat asa, cat de linistiti am putut, sigur, alaturi a fost o nunta si mirii au vrut sa isi faca poze cu dl. Blair. Ne-am bucurat de mancare romaneasca. Dar am discutat cu un om care, chiar daca nu mai este acum in functie, este extrem de conectat la tot ceea ce se intampla in America, in Europa, si va dati seama, pentru mine, sa intreb lucruri cu care ma confrunt in fiecare zi pe cineva care a stat zece ani intr-o functie de prim-ministru, e o oportunitate extraordinara", a completat presedintele PSD.

Intrebat ce sfaturi are pentru Romania fostul premier britanic, Victor Ponta a aratat ca, intre acestea, cel referitor la faptul ca trebuie sa avem mai multa incredere in noi. "Sa avem mai multa incredere in noi, pentru ca, intr-adevar, daca noi nu avem incredere in Romania nici n-o sa aiba altii mai mult decat noi", a afirmat premierul.

Seful guvernului de la Bucuresti a afirmat in repetate randuri ca Blair este modelul sau politic.

Tony Blair s-a mai aflat in Romania in martie 2012, cand a sustinut o conferinta pe tema "Viitorul Europei in noua ordine mondiala".