Cristian Preda si Teodor Baconschi sunt mult mai "fiorosi" cu propriul partid decat cu USL. O spune, la RFI, purtatoarea de cuvant a PDL, Adriana Saftoiu. Ea considera ca ar fi "absurd" ca Theodor Paleologu sa fie exclus din partid. Saftoiu mai afirma ca Alin Popoviciu a facut "exces de zel" cand a spus ca va cere excluderea celor care ataca zilnic PDL.

Adriana Saftoiu ii ia apararea deputatului Theodor Paleologu: "Sunt absolut de acord cu ceea ce spune Toader Paleologu, e absurd sa ridici problema excluderii lui Toader Paleologu! E un deputat care e prezent in Parlament, care a participat fata de multi alti colegi din PDL la motiunea partidului impotriva USL, in timp ce altii au lipsit. E un deputat care are nuante critice in ceea ce spune, dar nu denigreaza partidul. Sunt de acord cu el, e absurd, nu cred ca Toader Paleologu are cum sa intre pe aceasta lista". Paleologu spunea recent la RFI ca ar fi "absurd" sa fie dat afara din PDL si ca membrii partidului "nu sunt iobagi pe mosia unui vataf".

Adriana Saftoiu ii critica insa pe Cristian Preda si Teodor Baconschi: "Acolo nu mai e vorba de critica, acolo e vorba de o constanta denigrare a partidului de cel putin doua luni. A fi critic, dar in acelasi timp a-ti ajuta partidul, chiar si cu aceasta critica in interiorul partidului, venind la sedinte, la intalniri e una. Nici unul dintre acesti domni (Cristian Preda si Teodor Baconschi-n.r.) nu vin cel putin de doua luni, nu participa la activitatea partidului. Ei participa doar la o activitate publica, de denigrare a partidului. Mesajele si tonul lor amintesc foarte bine de mesajele USL-ului atunci cand vine vorba de PDL si chiar de limbajul folosit de Miscarea Populara".

Saftoiu considera ca "nu iti analizezi partidul doar citind presa, ci venind si vazand ce mai pune la cale partidul".

Continuarea pe www.rfi.ro.