Consilierul prezidential Daniel Funeriu a decis sa demisioneze din PDL, acesta transmitand o scrisoare in acest sens presedintelui democrat-liberalilor, Vasile Blaga. Funeriu a postat scrisoarea transmisa marti presedintelui PDL pe un site de socializare, declarand: "Nu ii incurajez pe cei care impartasesc directia actuala a PDL sa imi urmeze exemplul", transmite Agerpres.

In scrisoarea respectiva, Funeriu ii cere presedintelui PDL sa inregistreze demisia sa din calitatea de membru al partidului.

"Am inteles ca este in discutie o propunere de excludere a mea din partid, propunere care nu a fost respinsa public de conducere. Prefer sa nu-i pun pe colegii din PDL in situatia unui conflict de loialitate: sa ridice mana impotriva vointei conducerii partidului sau sa ridice mana impotriva unui coleg caruia nu au ce-i reprosa. Neavand vocatia privitului in urma cu manie, voi incerca sa pastrez in memorie amintirea luptelor duse impreuna cu colegii din PDL, inclusiv dumneavoastra, precum si solidaritatea care ne-a caracterizat in trecut. Toate cele bune, cu respect", scrie Funeriu, in scrisoarea datata 28 mai 2013.

Deputatul Alin Popoviciu, vicepresedinte regional al Partidului Democrat Liberal, a declarat pentru Agerpres ca a depus marti la secretariatul general al partidului o cerere prin care solicita introducerea pe ordinea de zi a Biroului Permanent National de saptamana viitoare discutarea excluderii din PDL a lui Teodor Baconschi, Cristian Preda, Daniel Funeriu, Theodor Paleologu si Sever Voinescu.

"Eu cred ca a venit un moment in care trebuie sa transam odata lucrurile in Partidul Democrat Liberal si oamenii care lovesc, zi de zi, acest partid din interiorul lui cred ca nu mai au ce sa caute in acest partid. Durerea este ca toti cei pe care eu i-am propus sa fie dati afara - Baconschi (Teodor Baconschi - n.r.), Preda (Cristian Preda -n.r.), Funeriu (Daniel Funeriu - n.r.) care umbla prin judete si incearca sa racoleze oameni de la PDL ca sa faca nu stiu ce Partid Popular, desi fara succes, ca nu au racolat niciunul, si chiar Paleologu daca nu se linisteste si nu-si vede de partid - durerea este ca toti acesti oameni sunt oameni noi in acest partid, oameni care nu cunosc Partidul Democrat Liberal. Oameni care nu au simtit niciodata sa fii cu adevarat membru al PDL. Si aceasta este durerea cea mai mare. Am depus, deja, o cerere la secretariatul partidului prin care solicit ca pe ordinea de zi a Biroului Permanent National de luni sa discutam si acest punct privind excluderea lui Baconschi, Preda, Paleologu si Funeriu", a afirmat vicepresedintele PDL.