Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu a anuntat ca marti seara isi da demisia din PDL, dupa ce un vicepresedinte al acestui partid, Alin Popoviciu, afirmase in aceeasi zi ca va propune excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Teodor Paleologu si Daniel Funeriu pe motiv ca ii ataca zilnic pe democrat-liberali.

Daniel FuneriuFoto: Agerpres

"Imi voi scrie frumos demisia. Nu vreau sa-i pun in situatie delicata pe colegii mei, sa-i pun in aceasta situatie delicata de loialitate", a declarat el, la B1 TV, comentand declaratia lui Alin Popoviciu.

Daniel Funeriu a precizat ca "toata aceasta tevatura nu face bine nimanui" si nu este genul de om care sa "priveasca inapoi cu manie".

"De dreapta sunt toti cei oameni din Romania care muncesc, care stau cu fruntea sus, nu cu mana intinsa, eu cred ca alaturi de acei oameni trebuie sa fiu", a adaugat fostul ministru al Educatiei, in prezent consilier prezidential pe probleme de educatie.

Alin Popoviciu afirmase marti, pentru agentia Mediafax, ca va cere demisia celor patru: "Voi propune, in sedinta de luni a BPN, excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu si Daniel Funeriu. Nu vad de ce sa tinem in partid pe cei care critica partidul in fiecare zi. Sunt membri noi, nu sunt oameni care au muncit ani de zile pentru partid si nu au primit nimic. Sunt parlamentari, fosti ministri, carora partidul le-a intins o mana si acum il critica".

Democrat-liberalul l-a acuzat pe Daniel Funeriu ca "umbla prin organizatii si incearca sa convinga oamenii sa adere la un nou partid".