Presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, i-a cerut presedintelui Traian Basescu, luni, la Galati, intr-o conferinta de presa, sa interzica accesul angajatilor Administratiei Prezidentiale pe site-urile de socializare in timpul orelor de program, relateaza Agerpres.

"Nu stiu cum poti posta pe Facebook 40 de comentarii in timpul orelor de lucru? Cer lui Traian Basescu sa interzica accesul pe Facebook in cadrul Administratiei Prezidentiale si sa preia modelul pe care l-am vazut in America unde nu este permis sa folosesti nici Facebook, nici Twitter in timpul programului. Ii cer presedintelui Basescu sa faca in asa fel incat responsabilii de IT sa nu mai permita niciunui membru, niciunui consilier prezidential, sa intre intre orele 9,00 si 17,00 pe Facebook. Cred ca si domnul Ponta are obligatia sa se asigure ca de la Palatul Victoria nimeni nu mai intra pe retelele de socializare in tipul orelor de lucru, pierzand vremea pe banii nostri. Este inacceptabil. Daca ai timp de pierdut, atunci posteaza noaptea, in week-end, dar nu posta in timp ce tu esti platit de cetatean ca sa gandesti politici nationale'', a declarat Mihail Neamtu.

Presedintele Partidului Noua Republica s-a aratat nemultumit si de faptul ca presedintele Traian Basescu si consilierii prezidentiali se implica in proiecte politice.

"Un presedinte trebuie sa fie presedintele tuturor, si al celor de stanga, si de centru-stanga, de centru-dreapta sau dreapta. Nu mi se pare normal sa transformi Cotroceniul intr-un laborator pentru un partid. Sa-si dea demisia maine toti cei care vor sa faca politica partinica in cadrul Administratiei Prezidentiale. Daca Traian Basescu ar vrea sa faca fundatii pentru copii bolnavi de cancer si sa ofere faimoasa casa din Mihaileanu acestei fundatii, pentru ca sunt copii bolnavi de cancer si cu alte probleme grave, atunci eu salut lucrul acesta. Dar ca politicieni de prim rang sa transforme institutii ale statului, sub o forma sau alta, in laboratoare politice mie mi se pare prea mult", a spus Neamtu.

UPDATE Sebastian Lazaroiu a reactionat pe contul sau de Facebook: "Se ofera cineva sa mi gazduiasca pe pagina de fb gandurile din intervalul 9-17? I le dictez la telefon".

Mihail Neamtu nu a ezitat sa-i raspunda: "Sebastian Lazaroiu: ai numarul meu? primesc orice SMS. dar observatia ramane: il criticam pe dl Premier ca merge in Gorj pe banii contribuabilului in campanie, dar noi facem etatism de dreapta prin limuzine prezidentiale: vrei partid, fa Sebastian un gest de onoare si iesi pe piata libera. Daca vrei sa fii platit de contribuabil pentru excogitatii alese, asta nu e atitudine de dreapta".

Dupa care a adaugat: "Eu sunt curios cum arata viata de consilier a lui Obama. Sau Merkel. Oare o freaca pe Facebook 24/24? sau mai citeste o analiza de sistem global, niste studii pe teme de interes national - facand interventii consistente pe subiecte constitutionale? Respectul meu pentru Cotroceni dateaza din vremea cand situl prezidential publica rapoarte foarte serioase. Nimic nou din 2009 incoace: au cam trecut patru ani de atunci. N-o sa intreb daca biblioteca institutiei dumneavoastra are un Max Weber citit din scoarta in scoarta, cu niste colturi urecheate. Dar pe tema legitimitatii (tema weberiana) sigur pici examenul cand stai in birou pe banii Statului si dai lectii de grassroots".

Ulterior, Sebastian Lazaroiu a precizat: "Andreea Cruceanu din Istanbul s-a oferit sa imi preia postarile din intervalul 9-17. Ma gasiti pe pagina ei in acest interval".

Si a si postat cateva mesaje pe aceasta pagina: "Cred ca Noua Republica a esuat in momentul in care Mihai Neamtu a decis sa lupte de unul singur si sa nu isi faca o echipa in jurul lui. Cred ca a gresit si atunci cand a inceput sa se dezica de Traian Basescu doar pentru a iesi in evidenta. Dar eu am o parere buna despre Mihai Neamtu. Si el stie asta".