Biroul Politic National al PNL a aprobat, luni, excluderea din partid a primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, o decizie finala urmand a fi luata in Delegatia Permanenta. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman paticipa la Delegatia Permanenta a Partidului National Liberal unde se discuta excluderea sa. Chiliman a declarat ca spera ca impreuna cu colegii sai va putea sa scoata PNL din "mocirla politicianista si din obsesia pentru putere a unui singur om''.

De asemenea, conducerea liberalilor a decis excluderea din partid a deputatului PNL Diana Tusa si a trei membri din filiala Mehedinti a partidului.

Propunerile BPN urmeaza sa fie inaintate Delegatiei Permanente a liberalilor, for care va lua decizia finala.

UPDATE: Delegatia Permanenta a PNL i-a exclus din partid pe Andrei Chiliman si Diana Tusa

In cazul lui Chiliman, decizia a fost luata cu 139 de voturi pentru excludere, 8 impotriva si 17 voturi nule.

In cazul Dianei Tusa, decizia a fost luata cu 104 voturi favorabile excluderii, 41 impotriva si 19 nule.

De asemenea, Delegatia Permanenta a hotarat excluderea si a unor membri ai filialei PNL Mehedinti.

Andrei Chiliman si Diana Tusa au anuntat ca vor face o conferinta de presa pe tema excluderii lor din partid la ora 17.00, la sediul platformei "Initiativa Romania Liberala".

"Cred ca acum e cazul sa il lasam pe Crin Antonescu sa isi savureze victoria obtinuta astazi si va invit la 17.00 la conferinta de presa", a spus Chiliman.

*

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca a propus excluderea din partid a primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, si a deputatului liberal Diana Tusa, in baza articolului 16 din Statutul formatiunii, punctand ca votul decisiv va fi dat de Delegatia Permanenta.

"S-a votat, dar nu avem inca rezultatul. Va comunicam, oricum in Delegatia Permanenta este votul decisiv. Votul este in derulare", a spus Antonescu, dupa sedinta Biroului Politic National al PNL.

El a explicat ca propunerea privind excluderea lui Chiliman si a lui Tusa a fost facuta in baza articolului 16, literele 'a' si 'c' din Statutul PNL, insa exista si alte propuneri de excludere, de la Mehedinti.

"La sfarsitul Delegatiei Permanente, atunci cand vom avea niste decizii de un fel sau de altul, adoptate, va vom sta la dispozitie si eu si alti colegi cu tot ce s-a hotarat in aceste foruri, cu explicatii, cu detalii. Daca nu avem inca niste decizii, ce doriti?", a mai spus Antonescu.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat luni ca a venit la Delegatia Permanenta a Partidului National Liberal pentru "a apara liberalismul si partidul de Crin Antonescu", exprimandu-si speranta ca impreuna cu colegii sai va putea sa scoata PNL din "mocirla politicianista si din obsesia pentru putere a unui singur om''.

"Eu am venit aici ca sa apar principiile pentru care am intrat in PNL la sfarsitul anului 1989 si anume - libertatea de expresie, libertatea de opinie, libertatea de asociere si un anumit mod de a face politica. Am venit aici sa apar liberalismul si PNL de Crin Antonescu. Nu am venit aici ca sa ma apar pe mine pentru ca nu am de ce, eu nu voi intra in logica asta bolsevica pe care incearca Crin Antonescu sa o imprime Partidului National Liberal. Am speranta ca vom reusi impreuna cu colegii din PNL sa scoatem PNL din mocirla politicianista, din obsesia pentru putere a unui singur om si ca vom reusi sa aducem PNL la valorile, principiile si politicile liberale traditionaliste", a sustinut Chiliman, la Palatul Parlamentului.

El spera ca i se va da ocazia sa vorbeasca in Delegatia Permanenta. "Acuzatiile respective sunt foarte usor de demontat pentru ca nu sunt logice, dar nu are rost sa intru acum in discutii. O sa vedem ce se intampla inauntru si mai discutam", a mai spus Chiliman.