Subiectul modificarii protocolului USL nu este inchis, a declarat la RFI vicepresedintele PSD, Constantin Nita, care a dat de inteles ca doua treimi din documentul actual reprezinta clauze depasite. Nita sustine ca "tensiunile sunt mai mult in plan local, decat in plan national".

Constantin Nita precizeaza ca PSD nu va renunta la dorinta de a modifica protocolul USL: "Protocolul dupa opinia noastra si asa cum spunea presedintele partidului, trebuie modificat. Daca ne uitam in protocolul existent, in momentul de fata, doua treimi din acesta reprezinta modul in care trebuie sa castigam alegerile si modul cum gestionam lucrul acesta, cum preluam puterea. E, in aceasta situatie va trebui sa ne gandim acum cum gestionam puterea impreuna cu liberalii si aici sigur intervin alte clauze si alt mod de lucru. De aceea credem noi ca este nevoie de modificarea acestui protocol. Eu sunt convins ca si colegii nostri liberali vor fi de acord pana la urma cu acest lucru".

Liderul social-democrat declara ca subiectul nu este inchis: "Nu cred ca este inchis, nu cred ca este inchis si eu sunt convins ca primul-ministru Victor Ponta va aborda aceasta chestiune intr-un mod foarte serios".

Citeste mai mult pe RFI.ro