Liderul liberal Crin Antonescu a declarat sambata dimineata, la Congresul UDMR de la Miercurea Ciuc, ca ii sunt dragi culorile steagului secuiesc, galben si albastru, care sunt, totodata, si culorile Partidului National Liberal. Presedintele PNl s-a aratat, totodata, uimit ca premierul Victor Ponta, "care pana nu demult avea o mica alergie la portocoliu, astazi este rezervat fata de galben si albastru. Nu am nicio problema cu asta, dar am o problema fata de dorinta domniei sale de mai mult rosu. Nu, rosu e destul", a adaugat Antonescu.

Ponta si AntonescuFoto: AGERPRES

"Mi-a crescut inima vazand din nou cele doua culori astazi si, intotdeauna, galben si albastru sunt niste culori dragi. Sunt uimit ca premierul, care pana nu demult avea o mica alergie la portocoliu (culoarea democrat-liberalilor- n.red), astazi este rezervat fata de galben si albastru. Nu am nicio problema cu asta, dar am o problema fata de dorinta domniei sale de mai mult rosu (culoarea social-democratilor - n.red.). Nu, rosu e destul", a declarat Crin Antonescu.

"Eu, spre deosebire din nou de premier, dar astazi sunt singurele deosebiri pentru presa romaneasca, eu am auzit tot ce a spus Raduly Robert. Tot, aparatul meu a mers. Pentru mine, care aud asa de bine, in ciuda varstei deja inaintate, oameni ca Raduly Robert sau Tamas Sandor pot spune orice. Nu pot fi de acord cu orice si nu sunt, nu putem face impreuna anumite lucruri si nu le facem. Dar ei pot spune orice si ii voi asculta intotdeauna cu interes si fara umbra de dusmanie, pentru ca sunt oameni alaturi de care la inceputul anilor '90, in anii '90, in aceasta tara am fost impreuna pentru a construi pas cu pas libertatea acestei tari, democratia acestei tari", a mai afirmat Antonescu in fata participantilor la Congresul UDMR de la Miercurea Ciuc.

Potrivit Mediafax, premierul Victor Ponta a afirmat sambata dimineata, in discursul pe care l-a sustinult la Congresul UDMR, ca respecta steagul secuiesc - care se afla pe pupitru la discursurile unor reprezentanti UDMR, dar care a fost luat inainte ca liderul PSD sa ia cuvantul -, dar nu a vrut sa fie acolo "ca sa nu se creada ca e steagul PNL".

"Vreau sa va explic ca am un mare respect fata de acest steag, deoarece membri ai comunitatii dumneavoastra mi-au povestit istoria lui, ca acum 400 de ani secuii aliati cu Mihai Viteazul pentru libertate au purtat acest steag si trebuie respectat. Nu am vrut sa fie, ca sa nu se creada ca e steagul PNL, as fi preferat sa fie rosu. Altfel... nu era nicio stire pentru presa", a afirmat Ponta.

Victor Ponta mai afirmat, la inceputul discursului sustinut la Congresul UDMR, ca liderul PNL, Crin Antonescu, se gandea ca el va vorbi in limba maghiara, gluma premierului fiind aplaudata.

El a continuat spunand ca vorbeste in limba romana si ca spera sa il ajute traducerea, dupa cum si pe el l-a ajutat traducerea din maghiara la discursul sustinut de primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert. Ponta a mentionat insa ca traducerea se intrerupea la momentele importante cand a vorbit primarul Raduly, astfel ca a inteles doar o parte din discurs.

De asemenea, premierul si-a cerut scuze pentru intarzierea la Congres, spunand ca presa romaneasca va spune ca "e din cauza lui Antonescu".