Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca va discuta, sambata, cu presedintele PNL, Crin Antonescu, despre rezolvarea problemelor din USL, mentionand ca solutiile cele mai bune vor fi gasite si mentionand, pe de alta parte, ca pana acum nu a considerat ca este cazul de remanieri in Guvern.

Victor PontaFoto: Agerpres

"Sambata, impreuna cu domnul Antonescu, mergem la Congresul UDMR, si pe drum, pana la Miercurea Ciuc si de la Miercurea Ciuc avem tot timpul sa discutam si vom gasi solutiile cele mai bune. Evident ca USL trebuie sa ramana unit", a spus Ponta, la Leipzig, relateaza Mediafax.

Intrebat daca este adevarat ca se va elimina din protocolul USL aspectul legat de paritate, Ponta a spus: "Nu. Nu asta a fost problema. A fost problema de asumarea responsabilitatii. Noi PSD, avem functia de prim-ministru, eu imi asum principala responsabilitate, dar guvernarea este comuna. Nu era corect ca unii liberali, de care sunt foarte multumit, sa fie ministri, si alti liberali sa fie in opozitie, pe la televizor".

Intrebat despre posibile remanieri, premierul a spus ca pana acum nu a considerat ca este cazul de asa ceva.

"Dar daca va fi cazul de facut vreo schimbare la conducerea vreunui minister o voi face, evident discutand cu copresedintele USL si dupa aceea propunerea se adreseaza presedintelui. Dar nu fac vreo schimbare in Guvern si nu voi face niciodata pe vreun criteriu politic", a spus Ponta.