Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri ca Monica Macovei este 'dusa cu sorcova', dupa ce europarlamentarul PDL l-a acuzat pe seful Guvernului ca "s-a coalizat cu inculpatii" atunci cand si-a exprimat simpatia fata de George Becali, condamnat la trei ani de inchisoare.

"Cum sa ma exprim eu ca sa nu se supere nimeni? Cred ca doamna Macovei e dusa cu sorcova, ca sa zic asa. Tot doamna Macovei ne spunea anul trecut cum vrem sa-l schimbam, cum l-am suspendat pe domnul Basescu, ca sa-l gratiem pe Adrian Nastase. Nu l-a gratiat nimeni pe Adrian Nastase. In rest, pe domnul Becali nu stiu daca il gratiaza sau nu domnul presedinte Basescu. In niciun caz nu despre asta am vorbit vreodata. Deci ce sa-i urez doamnei Macovei? Sanatate!", a afirmat Victor Ponta, citat de Agerpres.

El a mai catalogat afirmatia Monicai Macovei ca fiind "o prostie".

"Nu tot doamna Macovei a zis in Parlamentul European ca 2,5 milioane de voturi au fost fraudate? Banuiesc ca s-a convins toata lumea ca e cu sorcova. Sa vad cum o sa traduca in engleza, sa ma parasca la Parlamentul European, ca e dusa cu sorcova. Sper sa nu gaseasca totusi o traducere mot-a-mot", a adaugat Ponta, care participa la Bruxelles la un summit european.

Monica Macovei l-a acuzat miercuri pe primul ministru, intr-o postare pe blogul ei, ca da "directive" Justitiei si ca pregateste, in acest fel, terenul pentru gratierea lui Gigi Becali.

"Victor Ponta si-a declarat 'simpatia' pentru Gigi Becali, cu cateva ore inainte de pronuntarea sentintei de condamnare.

(...)

Presiunea pe care premierul Ponta o pune pe magistrati este inacceptabila. I se adauga si declaratiile de simpatie lansate de cei doi presedinti ai Parlamentului, Antonescu si Zgonea, 'intristati' de decizia instantei de a-l condamna pe Becali si pregatind, la nivel emotional, terenul pentru cererea de gratiere. Altfel, nu ar exista in acest moment niciun motiv obiectiv pentru ca Gigi Becali sa primeasca gratierea", scrie Monica Macovei.

"Premierul Ponta a inceput o noua relatie cu Justitia: da ordine, cere condamnari sau scutiri de inchisoare in functie de simpatiile sau antipatiile personale. Tocmai cand justitia se dezinhibase si aplica legea egal pentru toti. Justitia asa trebuie sa ramana, orice ar spune Ponta sau alti politicieni", concluzioneaza ea.