Activitatea Comisiei parlamentare pentru elaborarea proiectului de revizuire a Constitutiei va incepe de miercuri, 29 mai, dupa ce Forumul Constitutional a solicitat amanarea cu o saptamana a depunerii raportului, informeaza un comunicat de presa transmis marti de presedintele Senatului, Crin Antonescu.

"Presedintele Senatului Romaniei, Crin Antonescu, a facut marti, 21 mai, cateva precizari referitoare la calendarul activitatii de revizuire a Constitutiei. Astfel, presedintele Senatului a aratat ca amanarea, cu o saptamana, a depunerii raportului, solicitata de Forumul Constitutional, s-a datorat intensitatii dezbaterilor si multitudinii de intalniri avute cu reprezentanti ai cetatenilor, organizatiilor, mediului academic din diverse zone ale tarii, ocazii cu care s-a strans un numar semnificativ de propuneri de revizuire la diverse capitole ale Constitutiei", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, "presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat ca luni, 27 mai a.c., Raportul Forumului Constitutional va fi depus la Comisia parlamentara pentru elaborarea proiectului de revizuire a Constitutiei, urmand ca de miercuri, 29 mai, aceasta comisie sa inceapa o activitate sustinuta in cadrul procesului propriu-zis de revizuire a Constitutiei".

La inceputul acestei luni, Crin Antonescu anuntase ca lucrarile Comisiei parlamentare de revizuire a Constitutiei vor incepe dupa 20 mai, adaugand ca pana la sfarsitul sesiunii parlamentare se incearca adoptarea acestui proiect de catre Senat.