PDL va depune o initiativa legislativa care prevede acordarea lunar a unui tichet de 200 de lei pentru elevii din clasele pregatitoare si I-IV care vor sa urmeze programul "Scoala dupa scoala", au anuntat, marti, deputatii PDL Raluca Turcan si Roberta Anastase, transmite Mediafax.

Turcan a precizat, la o conferinta de presa, ca aceasta initiativa va oferi o solutie pentru familiile care nu au cu cine sa-si lase copiii dupa scoala, previne abandonul scolar.

"PDL propune functionarea acestui program prin acordarea unui tichet in valoare de 200 de lei, lunar, astfel incat parintii si copiii sa aiba sansa functionarii unui program educational si dupa scoala", a spus Turcan, care a adaugat ca valoarea acestui tichet ar acoperi integral sau partial costurile scolii sau ale organizatiei nonguvernamentale care se vor ocupa de copii dupa programul scolar.

Ea a precizat ca acest tichet ar urma sa fie acordat, dupa optiunea parintilor, copiilor din clasele pregatitoare si I-IV din invatamantul de stat si privat, iar scolile vor gestiona acordarea acestui tichet numai pentru programul "scoala dupa scoala".

Roberta Anastase a spus, la randul sau, ca este necesara aceasta initiativa legislativa pentru ca de multe ori copiii au acces limitat la programul "scoala dupa scoala" din ratiuni financiare si ca foarte multe mame au renuntat la serviciu pentru ca nu aveau cu cine sa-si lase copiii dupa scoala.

Anastase a adaugat ca acordarea acestui tichet nu reprezinta un efort financiar substantial si ca banii se pot lua din bugetul Ministerului Educatiei.