Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat la RFI ca procedura gratierii este una complicat, dupa ce deputatul Gigi Becali a spus ca nu exclude o cerere de gratiere catre presedintele Traian Basescu.

"Nu o sa ma pronunt pe o chestiune ipotetica. Sigur, e dreptul oricarei persoane condamnate sa ceara aceasta gratiere, dar e o intreaga procedura care trebuie urmata. Repet, asta-i o declaratie de intentie, n-am vazut inca cererea de gratiere", a spus Lazaroiu. "Se face o analiza, e o procedura complicata cu gratierea, nu decide pur si simplu presedintele, asa ca e Gigi Becali sau ca e X sau e Y! Se fac niste analize, e un dosar intreg acolo, se iau niste avize si in final, sigur, presedintele e cel care decide. Dar e greu de analizat parcursul asta, inainte sa stii ce contine dosarul respectiv".

Becali a declarat luni, dupa anuntul privind condamnarea sa, raspunzand unei intrebari, ca nu exclude varianta de a cere presedintelui Traian Basescu gratierea sa. "Pai, prima data, la asta m-am gandit", spune parlamentarul. Intrebat daca se pune astfel la dispozitia lui Traian Basescu, desi anterior era impotriva acestuia, Becali a raspuns: "Dar de ce sa nu? Si care e treaba? Ce, mi-e rusine? Mi-e rusine sa cer libertatea mea pentru familia mea? Care e treaba? Ce, un act crestinesc, ti-e rusine sa-l ceri? Sau ce, daca-l face, un act crestinesc, ii e rusine?".

"Toate demersurile pe care le pot face, smerenie, orice, le voi face, pentru ca sa fiu liber pentru familia mea. Nu-mi cad galoanele daca cer! Se poate? E legal? Se intampla sa ceri presedintelui gratierea? Eu o cer. Vrea - bine, nu vrea sa o dea - iar bine", mai spune Gigi Becali.