Protocolul USL trebuie rediscutat, a declarat luni premierul Victor Ponta, in urma disputelor generate de Sorin Rosca Stanescu, subliniind insa ca acest lucru nu inseamna in niciun caz ca nu mai functioneaza coalitia de guvernare in parlament si la nivelul autoritatilor locale.

"Va trebui sa facem o echipa de negociere si sa updatam protocolul. Sunt lucruri care nu mai sunt necesare, precum alegerile locale, alegeri parlamentare", a precizat seful PSD.

Intrebat cine va face parte din echipa de negociere a social-democratilor, Ponta a raspuns: "La noi e liniste intotdeauna, dl Dragnea si cu mine". In opinia sa, "nu e asa o graba" in demararea acestui proces.

Intrebat ce inseamna sintagma folosita in cursul diminetii - protocolul este suspendat - primul ministru a precizat ca a fost vorba despre o formula juridica, cand un articol dintr-o intelegere nu este respectat. "Asta nu inseamna in nicun caz ... coalitia in parlament si autoritatile locale merge in continuare cu formula USL", a continuat Ponta, subliniind: "Candidatura dl Antonescu ramane valabila".

Aceasta modificare a protocolului ar urma sa vizeze "mecanisme de intarire a solidaritatii", a precizat seful executivului, mentionand ca nu crede in avertisment: "Ce, e copil de gradinita Rosca Stanescu, stie cum a rupt si alianta DA tot el".

Este vorba de "niste mecanisme mai clare, nu atacam nu ne criticam colegii, sa avem garantia ca nu se intampla din partea cealalta la fel", a continuat Victor Ponta.

El a adaugat ce este "un mare sustinator al libertatii de exprimare, dar poti sa te exprimi si din afara".