Vicepresedintele PSD Mircea Cosma va propune modificarea protocolului USL si introducerea in acesta a unor sanctiuni pentru membrii partidelor care fac parte din Uniune care isi ataca colegii de alianta, Cosma spunand ca, in opinia sa, sanctiunile vor putea ajunge pana la excluderea din partid, transmite Mediafax.

Vicepresedintele PSD Mircea Cosma, presedinte al PSD Prahova si al Consiliului Judetean Prahova, a afirmat ca va propune modificarea protocolului USL si introducerea in acest document a unor sanctiuni pentru membrii USL care isi ataca public colegii din partidele ce formeaza Uniunea.

Cosma a spus ca, in prezent, protocolul USL prevede ca nicio persoana din cadrul aliantei nu poate ataca un coleg din alianta, insa documentul nu stipuleaza si sanctiuni pentru care isi ataca colegii "pentru ca nu a prevazut nimeni atunci cand era atata entuziasm ca vor aparea astfel de situatii".

"Eu am sa cer ca aceste lucruri (atacurile unor membri USL la adresa altor membri USL) sa fie reglementate. Problemele sunt de fond: a sanctiona intr-un fel anume aceste abateri si devieri. Masurile trebuie sa fie luate de fiecare partid dar trebuie impus prin protocol acelasi tip de masura pentru acelasi tip de agresiune" a spus Mircea Cosma la finalul unei conferinte de presa la Ploiesti.

Intrebat cat de drastice ar urma sa fie sanctiunile pe care le propune, Cosma a raspuns ca aceste sanctiuni pot ajunge pana la excluderea din partid a celor care-si ataca colegii de alianta.

"Eu cred ca in cazul PSD, la cat de bine suntem organizati si la cat de disciplinati sunt membrii nostri de partid, cred ca pot sa mearga la a exclude membrii nostri de partid in caz de asemenea atacuri. Eu cu aceasta propunere ma duc", a spus vicepesedintele PSD Mircea Cosma.

Liderii USL au discutat, vineri, aproximativ o ora, la Palatul Victoria. Dupa intalnire, presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat ca la intalnirea de la Guvern cu presedintele PNL, Crin Antonescu, "nu s-a decis nimic".

De asemenea, premierul a precizat ca a cerut, miercuri, in sedinta USL, sanctionarea lui Sorin Rosca Stanescu.

Potrivit unor surse politice participante la intalnirea de vineri, discutiile pe acest subiect vor fi reluate in USL luni.

Anterior, liderul PSD, premierul Victor Ponta, declara ca nu este multumit de solutia PNL in cazul lui Rosca Stanescu si arata ca acesta a continuat criticile la adresa PSD, generand astfel cea mai mare criza a USL de la formare, Ponta precizand ca, "daca nu se face nimic, nu putem merge mai departe impreuna".

Apoi, Ponta si-a explicat declaratia referitoare la criticile lui Sorin Rosca Stanescu, aratand ca "s-a umplut paharul" si ca este vorba de o campanie de denigrare a PSD, si a precizat ca, daca Stanescu va ramane in postul de senator PNL, atunci inseamna ca acordul USL nu se mai respecta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, sustinea ca el si liderul PSD Victor Ponta nu sunt in situatia de a-si da ultimatumuri, iar "ceea ce avea PNL de hotarat si de spus a facut-o" joi.

Antonescu precizase ca PNL dezavueaza aprecierile facute de senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu la adresa PSD sau a liderul social-democrat, el aratand ca oricine mai incalca atat de clar protocolul USL va trebuie sa se desparta de partidul din care face parte si de USL.

Vineri, Sorin Rosca Stanescu a declarat ca "nu se pune problema" sa plece din partid, ca "o alianta atat de importanta" cum este USL nu poate sa se "prabuseasca" din cauza lui, spunand ca daca Ponta ramane consecvent inseamna ca altceva il determina pe acesta "sa incerce ruperea USL".