Victor Ponta a solicitat joi Partidului National Liberal sa actioneze in cazul atacului senatorului Sorin Rosca Stanescu la adresa PSD, precizand ca asteapta pana luni "sa existe o delimitare clara. (...) Altfel, imi pare rau, dar nu cred ca putem sa gasim o solutie pozitiva", a declarat premierul. Ponta a mai afirmat ca, in opinia sa, aceasta este cea mai mare criza pe care o are USL de la formare.

Intrebat de presa daca este multumit de solutia gasita de PNL la problema declaratiilor lui Sorin Rosca Stanescu, Victor Ponta a raspuns: "Categoric nu. Cred ca e cea mai mare criza pe care o are USL de la formare. De altfel, dl Rosca Stanescu dupa aceasta sedinta a continuat. Daca nu se face nimic e o invitatie pentru alti membri PNL sa continue atacul impotriva PSD si atunci nu putem merge mai departe impreuna", a declarat Victor Ponta.

"Eu astept in continuare pana luni, cand avem USL, sa existe o delimitare clara, nu asa, sa nu mai faci. Pai nu i-a mai spus odata dl Rosca Stanescu sa nu mai faca. Ce, suntem la scoala? Altfel, imi pare rau, dar nu cred ca putem sa gasim o solutie pozitiva", a afirmat premierul, intrebat cum se va iesi din aceasta criza.

  • UPDATE Crin Antonescu: Nu suntem in situatia de a ne da ultimatumuri unii altora

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, ca social-democratii si liberalii nu sunt in situatia de a-si da ultimatumuri unii altora, iar PNL ce a avut de hotarat a hotarat in Biroul Politic National, transmite Agerpres.

"Inainte de toate ii spun (presedintelui PSD, Victor Ponta - n.red.) ca fac toate eforturile de a nu citi o nota ultimativa intr-o asemenea declaratie, pentru ca nu suntem in situatia de a ne da ultimatumuri unii altora. In al doilea rand, ceea ce avea PNL de hotarat si de spus a hotarat si a spus azi. Am luat decizia de a atrage foarte serios atentia tuturor colegilor nostri asupra prevederilor unui articol din protocolul USL, am discutat si despre afirmatiile senatorului Sorin Rosca Stanescu", a afirmat Crin Antonescu, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

  • UPDATE 2 Sorin Rosca Stanescu isi cere scuze pentru afirmatiile facute la adresa partenerilor de alianta

Intr-o interventie telefonica la Digi24, senatorul Sorin Rosca Stanescu si-a cerut scuze pentru afirmatiile facute.

Rosca Stanescu a mai aratat ca, in opinia sa, "cine cere un anumit lucru unui partener trebuie sa fie el insusi in stare sa le ofere".

Liberalul a afirmat ca el nu a facut niciodata o afirmatie foarte transanta legata Victor Ponta sau de un alt social-democrat cu privire la legaturi cu Serviciile Secrete ci doar aluzii.

El a precizat, in finalul interventiei, ca isi cere scuze public pentru ca a avut "semne de intrebare pe care le regret si pe viitor, am sa incerc sa incerc sa evit sa ma duc dincolo de lucrurile certe pe care le stiu", a adaugat Sorin Rosca Stanescu.

Intrebat daca acesta este un mod de a-si cere public scuze, Sorin Rosca Stanescu a raspuns: "Sigur ca da. O fac acum. Puteti sa puneti breaking news, daca vreti".

Ultimatumul premierului adresat partenerilor de coalitie vine dupa ce liderul PNL Crin Antonescu a declarat joi, dupa sedinta Biroului Politic National al partidului, ca liberalii dezavueaza afirmatiile lui Sorin Rosca Stanescu la adresa PSD adaugand ca s-a luat decizia in interiorul partidului ca "oricine mai incalca intr-un chip atat de clar articolul" din protocolul USL care interzice atacurile publice reciproce in interiorul coalitiei "va trebui sa se desparta de partidul din care face parte sau din USL".

Amintim ca cei patru membri liberali ai Comisiei de ancheta privind interceptarile telefonice ale magistratului Corneliu Barsan, judecator la CEDO, au demisionat marti. Liberalul Sorin Rosca Stanescu, care detinea functia de vicepresedinte al comisiei, si-a argumentat decizia prin faptul ca social-democratii au refuzat audierea judecatorului in forul senatorial, adaugand ca "a devenit evident ca partenerii nostri, in special cei din PSD, au misiunea de a o ingropa".

Premierul Victor Ponta a cerut liberalilor "o decizie" in cazul senatorului liberal Sorin Rosca Stanescu.Liderul social-democrat a precizat ca exista "o problema foarte serioasa" si a invocat articolul 1.1.4. din acordul USL, care prevede: "Conflictele publice intre membrii partidelor, precum si atacurile publice impotriva unor colegi sau a unui partid din Alianta, nu sunt permise".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat insa, miercuri, la finalul sedintei USL, ca nu apreciaza ca in cazul senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu exista elementele pentru care sa fie acuzat de ducerea unei campanii impotriva PSD sau a lui Victor Ponta, mentionand insa ca a avut afirmatii excesive, potrivit Mediafax.

Citeste si: