Elena Udrea scrie, incepand de saptamana aceasta, pe platforma de bloguri a Adevarul.ro. In prima sa postare pe blogurile Adevarul, fostul ministru scrie despre situatia dreptei pe scena politica, sub titlul "Intre orgolii si ambitii. De ce este dreapta romaneasca dezbinata". Intre timp, purtatorul de cuvant al PDL, Adriana Saftoiu, a declarat intr-un interviu acordat Revistei 22, ca Elena Udrea ar urma sa paraseasca PDL pentru Partidul Popular. In opinia Adrianei Saftoiu, o dovada in acest sens este faptul ca Udrea nu a dat nicio dezmintire dupa ce informatia a aparut in spatiul public.

"La 24 de ore dupa ce pe surse apare informatia ca exista un plan secret al doamnei Elena Udrea sa-si faca un partid, nu a existat o contra-reactie, doamna Elena Udrea nu a iesit sa dezminta aceasta informatie. Cred ca este destul de clar. Elena Udrea reactioneaza destul de repede cind se spune ceva despre ea in media. Da, am putea s-o vedem in Partidul Popular", a declarat Adriana Saftoiu pentru Revista 22.

Consilierul prezidential Gabriel Berca a declarat, la randul sau, ca Partidul Popular o sa apara "foarte repede", punctand ca este o decizie a "colegilor din Parlament", pentru ca este necesara constituirea unui grup parlamentar. Berca a confirmat faptul ca lansarea respectivei initiative are legatura cu Partidul Popular al carui presedinte este Costel Caras.

Elena Udrea a scris, pe blogul Adevarul, ca "Reconstructia si unitatea dreptei au devenit, in ultimii ani, locuri comune atat pentru jurnalisti, cat si pentru cei mai multi dintre politicienii care se revendica a avea valori si principii liberale, conservatoare sau crestin-democrate. Pe zona de dreapta, ne-am umplut de constructori si proiectanti. In fiecare zi se arunca galeti intregi de mortar la temelia dreptei unite si nu stiu cum se face ca, din unire in unire, plini de bune intentii, drumul astfel pavat conduce la o suprematie cvasitotala a stangii. Asa s-a ajuns ca un partid mare, cu traditie, PNL, sa fie acaparat aproape in totalitate de o stanga feroce si vicleana, avand lideri pe care, vazandu-i, Bratianu s-ar intoarce in mormant. PDL e un partid mare cu ambitii marunte (nu credeam sa aud vreodata in partidul care castigase 5 randuri de alegeri consecutive ca e bine ca avem 15%-16%, pentru ca e un scor mai bun decat cel din 2000). In plus, indepartarea de singura locomotiva electorala reala pe care a avut-o in persoana lui Traian Basescu va lovi in scorul politic mai ceva decat acceleratul. In rest, o puzderie de partide mici, unele mai uzate, altele mai vioaie: PNTCD, Forta Civica, Noua Republica sau PER (care se revendica de dreapta)."