Deputatul PDL Gabriel Andronache a demisionat, miercuri, din PDL si s-a reinscris in PNL, partid din care fusese exclus in 2008. Potrivit unei postari pe blogul personal, Andronache precizeaza ca "a venit timpul sa se intoarca acasa". Surse democrat liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca demisia acestuia survine in urma unor neintelegeri cu organizatia PDL Brasov. Gabriel Andronache este al saselea parlamentar PDL care paraseste partidul de la inceputul anului.

Acesta reaminteste ca a fost timp de 15 ani membru al PNL, in perioada 1993 - 2008 si a fost exclus din randul liberalilor din cauza atitudinii cu privire la conflictul existent la acea data intre lideri locali Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov, si George Scripcaru, primarul municipiului Brasov.

"In prezent acest conflict nu mai exista, cei doi lideri colaboreaza, prin urmare motivul care a stat la baza excluderii mele a disparut. De aceea, consider ca a venit timpul sa ma intorc acasa", argumenteaza el intr-o postare pe blogul sau.

Acesta le-a multumit, intr-un comunicat postat pe site-ul sau, "colegilor din PDL pentru experiența utilă pe care am acumulat-o, în Partidul Democrat Liberal, în special în materie de organizare electorală cât și în domeniul activității parlamentare".

Gabriel Andronache a fost ales deputat in colegiul nr 5, Brasov si este membru in Comisia Juridica. Este al cincilea deputat PDL care demisioneaza din partid d ela inceputul anului.