Comisia speciala de revizuire a Constitutiei a decis prelungirea termenului pentru depunerea amendamentelor pana pe 27 mai, a declarat marti vicepresedintele comisiei Ioan Chelaru, potrivit Agerpres. "Nu toate sunt gata si cum Forumul Constitutional ne-a rugat sa dam termen de o saptamana sa poata prezenta un raport complet, astazi comisia a emis o hotarare prin care modifica regulamentul si stabileste 27 mai ultim termen in care sa se primeasca si raportul forumului si de la grupurile parlamentare toate initiativele si proiectele de revizuire a Constitutiei, inclusiv din partea societatii civile, care a lucrat in afara Forumului. Pe 27 mai vom avea prima sedinta a comisiei de revizuire, pana atunci speram sa le primim pe toate, sa facem o asezare a lor ca texte", a explicat Chelaru.

Potrivit acestuia, comisia a decis si crearea unui colectiv alcatuit din specialisti in Drept constitutional din mediul academic care sa fie consultat mai ales in cazul unor texte care "ar putea fi interpretate": "Astazi comisia a aprobat crearea unui colectiv de oameni de stiinta, de specialisti in Drept constitutional din mediul academic care sa poata sa fie consultat mai ales la unele texte care ar putea fi interpretate. Cred ca este bine ca mediul academic, mai ales de specialitate, din toata tara si cu toate optiunile politice sa participe la discutiile, dezbaterile revizuirii. Procedura depunerii amendamentelor si textelor se inchide pe 27 mai. Eu nu cred ca un amendament extrem de valoros propus sau asumat de unul din membrii comisiei nu ar putea fi discutat dupa aceea. Ne vom adresa tuturor facultatilor de drept din tara sa desemneze specialisti. Comisia de specialisti de Drept constitutional va fi consultata daca se va constitui in problemele de divergenta, in cazul textelor in care notiuni juridice de natura constitutionala pot fi interpretate diferit", a explicat Chelaru.

El si-a manifestat speranta ca proiectul revizuit sa fie depus la Senat, ca prima Camera legislativa, la jumatatea lunii iunie.