Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni, la Parlament, ca 10 mai are toate datele pentru a fi o zi de sarbatoare, nu neaparat cu statut de zi nationala.

"Categoric 10 mai are toate datele pentru a fi si sarbatoare nationala, pentru a fi zi de sarbatoare celebrata in istoria Romaniei si asta nu trebuie sa fii monarhist ca sa o spui. Este o zi care cu adevarat marcheaza istoria Romaniei", a spus Antonescu, potrivit Agerpres.

Intrebat daca ar dori ca 10 mai sa devina zi nationala Crin Antonescu a spus ca nu in locul celei de 1 Decembrie.

"Nu in locul celei de 1 Decembrie. Dar sub o forma sau alta alaturi de cea de 1 Decembrie cred ca putem sa luam in serios o asemenea propunere", a spus liderul liberal.

El a afirmat ca exista mai multe pareri privind ziua de 10 mai chiar si intre colegii de partid.

"Exista mai multi, cel putin printre liberali, colegi care au propuneri in acest sens. Sunt trei categorii aici: unii care ar dori schimbarea zilei nationale, altii dupa cate stiu cei mai multi care vorbesc despre asezarea sau consacrarea zilei de 10 mai ca zi ca o a doua sarbatoare nationala dupa 1 Decembrie care sa ramana, altii care vorbesc despre o zi de sarbatoare, sa fie considerata o zi de sarbatoare, nu neaparat cu statut de zi nationala. Este o propunere, ii inteleg argumentele si la prima vedere cel putin chiar o pot sustine", a mai spus Antonescu.