Premierul Victor Ponta le-a cerut senatorilor USL "sa faca un efort si sa nu plece in vacanta" inainte de aprobarea proiectului de lege privind revizuirea Constitutiei.

"Proiectul pentru revizuirea Constitutiei sa treaca pana la finele sesiunii", a spus Victor Ponta, solicitandu-le senatorilor "sa faca un efort si sa nu plece in vacanta inainte de aprobare".

Potrivit acestuia, proiectul ar trebui aprobat de Camera Deputatilor in septembrie sa supus referendumului in octombrie. "Daca trecem de octombrie ideea cvorumului va fi din ce in ce mai dificila", a argumentat el.

In ceea ce priveste legea electorala, Ponta a precizat ca la Camera Deputatilor s-a convenit revenirea la sistemul proportional, dar a recunoscut ca la Senat "este o mica disputa intre conducerea USL si senatori", in conditiile in care senatorii doresc vot proportional, si nu uninominal, asa cum au convenit liderii Uniunii Social-Liberale.

Primul ministru a insistat din nou pentru modificarea articolului 44 din Constitutie, astfel incat sa fie posibila confiscarea averilor ilicite. Victor Ponta nu crede ca este o problema faptul ca acest articol este "nerevizuibil".

"Te duci la articolul care spune ca e nerevizuibil si il revizuiesti", a sustinut el, exemplificand cu faptul ca Politia "tine garaje intregi de masini confiscate si nu are dreptul sa la vanda, ca e sfanta proprietatea".

"Traim niste situatii absurde. Intrebarea e daca exista vointa", a comentat el.