Premierul Victor Ponta a declarat luni ca are "cunostinta" despre negocierile purtate in cadrul PP-DD, in contextul in care in mediul politic se vehiculeaza ideea ca sustinatorii lui Radu Popa si Tudor Barbu, de la PPDD, ar intentiona sa demisioneze si sa formeze un grup independent care sa colaboreze cu PSD.

"Daca v-as spune ca nu am cunostinta de aceste negocieri v-as minti si nu vreau lucrul asta", a raspuns Victor Ponta, intrebat de ziaristi cum comenteaza aceste zvonuri.

Primul ministru a precizat ca a colaborat intotdeauna cu UDMR si PPDD "cand a fost vorba de lucruri importante".

"Nu am ce vorbi cu Dan Diaconescu, dar cu parlamentarii PPDD am vorbit si vorbesc in continuare. Am vorbit cu Radu Popa, cu multi alti parlamentari PPDD (...) Sunt dispus a colaborez cu ei pentru toate problemele importante", a adaugat acesta.

Liderul grupului PP-DD din Senat, Haralambie Vochitoiu, a confirmat luni, citat de Agerpres, ca senatorul Tudor Barbu ar vrea sa plece din partid, dar spera ca acest lucru sa nu se intample.

"Mi-a spus acum jumatate de ora ca ar vrea sa plece din partid si l-am rugat si intrebat daca mai putem face ceva. Mi-a spus ca se mai gandeste si eu sper sa nu se intample lucrul acesta", a afirmat Haralambie Vochitoiu, inainte de sedinta Biroului Permanent al Senatului.

El considera ca Tudor Barbu si Dan Diaconescu sunt oameni care au inventat PP-DD.

"Dan Diaconescu i-a spus cu lacrimi in ochi lui Tudor Barbu 'Tudore, ce pot eu sa fac pentru tine sa ramai alaturi de mine, pentru ca am luptat umar la umar impotriva USL si a ceea ce se intampla astazi rau in Romania'. Nu a primit un raspuns. Cred ca trebuie sa avem rabdare. Cele unu-doua cazuri izolate nu inseamna activitatea politica a intregului PP-DD", a aratat Vochitoiu, exprimandu-si speranta ca aceste cazuri sa nu se perpetueze.

Intrebat dupa sedinta Biroului Permanent daca paraseste partidul, senatorul Tudor Barbu a spus: 'O iau ca pe o gluma!'.