Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca s-a pornit prost in privinta revizuirii Constitutiei, intrucat demersul ar fi trebuit sa fie unul depersonalizat, ceea ce nu se intampla fiindca Crin Antonescu are pretentii prezidentiale, pe de o parte, si e seful comisiei de revizuire, pe de alta parte, transmite Mediafax.

"Revizuirea Constitutiei de acum ar fi o ocazie de a formula chestiuni institutionale nu in termeni personali, ci de stabilitate si previzibilitate. S-a pornit prost, pentru ca un actor al crizei de regim de anul trecut e seful comisiei care revizuieste Constitutia. In aceste conditii depersonalizarea e dificila. E o sansa imposibila chiar pentru domnul Antonescu", a spus Preda.

El a aratat ca este nevoie de un comportament consensualist acum pentru a gasi o cale si o formula pentru a avea in viitoarea Constitutie institutii ceva mai stabile si mecanisme institutionale care sa elimine posibilitatea unui abuz de putere.

Preda a spus ca acest lucru va insemna ca in chestiunea suspendarii presedintelui fie sa se elimine acest mecanism si sa se pastreze sanctiunea demiterii pentru inalta tradare, ceea ce ar avea sens, intrucat astfel s-ar elimina falsa motiune de cenzura indreptata impotriva sefului statului.

El a adaugat ca cealalta solutie ar consta in introducerea, in caz de esec al suspendarii presedintelui din oricare motiv, a autodizolvarii Parlamentului.