Motiunea simpla "Companiile de stat sub guvernarea USL: management privat sau cumetrie de partid?", depusa de 52 de deputati ai Partidului Democrat Liberal, a fost respinsa miercuri in plenul Camerei Deputatilor, anunta Agerpres.

Impotriva motiunii s-au inregistrat 225 de voturi, 31 de voturi au fost pentru si 41 abtineri.

Potrivit votului electronic, doi deputati USL, Miron Mitrea (PSD) si Dan Coriolan Simedru (PNL), au votat in favoarea motiunii.

In motiunea PDL, Guvernul USL este acuzat ca 'a creat in companiile de stat noi locuri de munca pentru politruci si clientela politica, condamnand economia romaneasca la degradare, insolvente si falimente'.

Semnatarii motiunii au propus prezentarea de urgenta de catre viceprim-ministrul desemnat pentru coordonarea ministerelor economice, in Parlament, a unui raport asupra respectarii OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, urgentarea numirii unor conduceri profesioniste, selectate de consultanti independenti, in baza unor criterii transparente si impartiale la toate companiile de stat si reluarea procedurilor pentru numirea conducerilor la acele companii de stat unde au fost desemnate persoane implicate politic si fara experienta in domeniul de activitate.