Adrian Nastase se intreaba, pe blogul lui, daca putem avea incredere in "normalitatea lumii" in conditiile in care "Iisus a fost rastignit in urma unui act pe care astazi l-am considera democratic", desi "manipulat prin dezinformare de catre farisei", dupa ce "Pilat a consultat poporul si i-a dat sa aleaga intre Baraba si Iisus" iar "multimile au decis rastignirea lui Iisus".

"Mai putem avea oare incredere in normalitatea lumii in conditiile in care criteriul majoritatii a putut fi astfel manipulat? Printr-o implicare personala in viata si decizia publica, prin cultura, prin educatie, prin adoptarea unui set de valori vitale, printr-o viata traita sub semnul demnitatii si al virtutilor morale poate ca acest lucru mai poate fi realizat", afirma fostul premier.

Adrian Nastase noteaza ca s-a incheiat "o saptamana contradictorie", in care "a fost o mare preocupare pentru 'mici'" si in care "grija multora a fost indreptata mai mult spre cumparaturi, mancare, petrecere si non-conformism".

"Cred ca ne-am rezervat prea putin timp, saptamana aceasta, sa meditam la destinul nostru, trecator, si am oferit mult prea mare incredere capcanelor consumeriste ale economiei de piata. Nu sunt impotriva economiei de piata in nici un caz, dar am afirmat deseori ca tot ceea ce este exagerat creeaza dependenta si, de multe ori, dezamagire", afirma acesta.

"Am putut observa o diferenta enorma intre timpul religios, cu specificul lui, si timpul de distractie specific, acum, sarbatorii de 1 Mai; o contradictie intre scaderea accentuata a nivelului de trai, din ultimii ani, si aglomeratia din magazine sau cozile de kilometri pe autostrada catre mare; o contradictie intre entuziasmul popular dezlantuit la Florii, cand Iisus a fost intampinat cu 'osanale', si vinderea si tradarea Lui de catre cei mai apropiati ucenici, si apoi ura multimilor - poate aceleasi care-L aclamau in urma cu o saptamana), si trimiterea Lui la moarte!", mentioneaza fostul premier, adaugand:

"De Paste, mesajul central al sarbatorii este bucurie si speranta! Bucurie pentru ca aceasta a fost starea sufleteasca dupa Inviere a celor care i-au fost alaturi lui Iisus, si speranta pentru ca Invierea trebuie inteleasa ca o sansa data omenirii si pe care omenirea si-o da siesi in fiecare an.

De Paste sunt impreuna cu familia si ma bucur, incercand - pentru a cata oara? - sa privesc cu speranta viitorul.

Va doresc si voua, tuturor, sa aveti in suflet aceasta mare bucurie a Invierii, impreuna cu cei dragi si sa va pastrati speranta!

Hristos a Inviat!"