Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta le-au transmis romanilor mesaje de Pasti in Sambata Mare. Traian Basescu le transmite romanilor ca sarbatorile pascale sa le aduca in suflet pace si bucurie, iar Victor Ponta le ureaza romanilor sa se bucure, cu omenie si dragoste, de darurile pe care le primesc de Sfintele Pasti - smerenia, puritatea si intelegerea.

Mesajul presedintelui Traian Basescu de Pasti: "Fie ca Sfanta Sarbatoare Pascala sa ne apropie de taina Invierii Domnului si sa ne aduca in suflet pace si bucurie. Este o perioada in care ar trebui sa reflectam mai mult asupra lucrurilor cu adevarat importante, sa ne luam ragazul de a fi alaturi de cei dragi si sa ne gandim, totodata, la cei care au nevoie de speranta, de intelegerea si solidaritatea noastra. Le urez tuturor romanilor, fie ca se afla in tara sau in comunitatile romanesti din afara granitelor, gandurile mele bune si cele mai calde urari de Pasti", se arata in mesajul presedintelui Traian Basescu, postat sambata pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

"Smerenia, puritatea si intelegerea sunt darurile pe care le primim cu totii de Sfintele Pasti. Sa ne bucuram de ele, cu omenie si dragoste. Sarbatori fericite", scrie si primul-ministru sambata, intr-o postare pe un site de socializare, potrivit Agerpres.

Credinciosii ortodocsi si greco-catolici sarbatoresc duminica Invierea Domnului, cea mai mare sarbatoare a crestinilor.