Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca multumirile adresate de seful statului Cabinetului condus de Mihai Razvan Ungureanu ar fi fost o "ironie", intrucat acesta ramane "cel mai penibil" guvern din istoria Romaniei, catalogand iesirea lui Traian Basescu drept "balet inainte de Paste", relateaza Mediafax.

El a mai afirmat ca apreciaza ca Traian Basescu a facut o "ironie" cand i-a multumit lui Mihai Razvan Ungureanu, care a condus "cel mai scurt guvern din istoria Romaniei, dar si cel mai penibil, ramanand in istorie cu vita Kobe si alifii".

De asemenea, el a catalogat iesirea publica a sefului statului drept un "balet inainte de Paste" pentru ca presa sa aiba stiri.

"Cifrele si povestirea faptelor de vitejie din anii 2010 incoace nu tin de foame nimanui si nici nu cred ca tin de cald cuiva in mod special. Oamenii sunt mult mai destepti decat noi toti politicienii si au stiut cum sa voteze pe 9 decembrie si acum asteapta de la guvernul pe care eu il conduc dezvoltare economica, locuri de munca si indreptarea lucrurilor gresite facute de Guvernul Boc. Presedintele Basescu are propria viziune, mai are un an de mandat, e normal sa-si prezinte din punctul domniei sale de vedere cum s-au vazut lucrurile, eu nu le-am vazut asa", a sustinut Ponta.

Premierul a reiterat faptul ca guvernul pe care il conduce a reintregit salariile, a restituit sume din pensii si le-a indexat incepand cu 1 ianuarie 2013, precum si masurile in privinta Hidroelectrica, a CNAS sau a Postei Romane.

In ceea ce priveste afirmatia sefului statului cu privire la faptul ca e bine sa le multumesti si celor care nu strica, justificand astfel multumirilor adresate Guvernului Ponta, premierul a replicat: "Am stricat, intre ghilimele, foarte multe din prostiile facute de Guvernul Boc, si asta am sa fac si in continuare. Am "stricat" retelele de fraudare a banului public, retele stapanite de pedelisti si de PDL, voi "strica" in continuare toate afacerile (...) si de retrocedari ilegale si indatorare a diverselor institutii".

Ponta a precizat ca sustine in continuare faptul ca reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor "la toti, e o masura nedreapta, inechitabila si gresita".

"Sa maresti TVA in timpul crizei cred ca a fost o greseala, pentru ca in realitate, marind cu 5 puncte procentuale, la incasare am avut o incasare cu 1-1,5 in plus. Deci efectul a fost mai mic pe partea de incasari, in schimb inhibarea consumului si a dezvoltarii afacerilor (...) a fost o greseala", a precizat Ponta.

Ponta a sustinut ca din punct de vedere economic Romania beneficiaza in acest moment de stabilitate fiscal-bugetara si credibilitate pe piete.

"De la inceputul anului ne imprumutam cel mai ieftin, apropos de Boc, noi platim acum dobanzi la toate creditele mult mai mici decat platea Boc. Deci eu ii platesc dobanzile lui Boc si cel care va veni dupa mine va plati mult mai putin datorita acestui guvern. Dar nu ma mai intereseaza, sincer mi se pare ridicol sa ma compar cu Guvernul Boc", a mai declarat premierul.

El a mentionat ca spre deosebire de alte tari din regiune Romania are un parcurs pozitiv, cu un mare potential in energie si agricultura, unde recoltele vor fi mai mari decat anul trecut.

*

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, considera ca presedintele Traian Basescu l-a ironizat pe premierul Victor Ponta, in ultima interventie publica, insa "domnul Ponta intelege mai greu umorul presedintelui".

Liderul Fortei Civice, senatorul Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Arad, ca a zambit cand l-a auzit pe Traian Basescu 'laudandu-l pe Ponta" si ca zambeste de fiecare data cand isi aduce aminte, considerand ca declaratiile din ultima iesire publica a sefului statului sunt ironii la adersa premierului.

"Cand lauzi pe cineva ca nu a facut rau, nu e lauda. Lauzi repetentul ca a venit la ore (...) ca a venit la extemporal si a luat nota trei. E o ironie foarte groasa. Ponta intelege mai greu umorul presedintelui. Domnul presedinte nu l-a laudat, sa fie clar, a avut o adresare extrem de ironica la adresa domnului Ponta", a spus Ungureanu.

Liderul FC considera ca "ironia presedintelui a fost foarte bine directionata", dar ca "din pacate, e incarcata de dezamagire profunda" fata de actiunile Guvernului.

Senatorul FC a adaugat, referindu-se la Guvern, ca acesta este condus de "baronii PSD", iar "Ponta este lasat doar sa explice hotararile luate de baronii din partid".

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, referindu-se la situatia economica a Romaniei, ca "nava e la cheu, in port sigur", el multumind pentru ca s-a ajuns aici guvernelor Boc, Ungureanu si Ponta.

"Am trait cu toate cele trei guverne si incerc sa dau fiecaruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul national deasupra interesului de partid si practic si-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al tarii, pentru a da sanse la reluarea dezvoltarii, pentru a reda romanilor demnitatea. O tara care imprumuta bani de la Fond ca sa-si plateasca salariile cu pensiile nu e o tara cu cea mai buna reputatie", a afirmat Basescu.

Seful statului a adaugat ca multumeste si Guvernului Ungureanu pentru ca "nu a afectat parcursul de recuperare si de recuperare a dezechilibrelor, spunand ca acelasi lucru este valabil si pentru Guvernul Ponta.

Acesta a mai afirmat ca Romania a ajuns la stadiul la care nu se mai bate pentru supravietuire.

Traian Basescu el a tinut sa mentioneze ca "cel mai consistent" a multumit Guvernului Boc.