Partidul Social Democrat va avea un candidat propriu la prezidentialele din 2019, iar in 2014 candidatul va fi cel al Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu, a declarat duminica liderul social-democrat, premierul Victor Ponta. Fostul premier Adrian Nastase a afirmat, sambata seara, la Antena 3, ca exista o anumita presiune in interiorul PSD pentru ca partidul sa aiba candidat propriu la alegerile prezidentiale.

"Am vazut ce a spus domnul Nastase si sunt de acord cu tot ce-a zis pana acum, chiar am si vorbit. (...) O sa avem un candidat la prezidentiale in 2019. In 2014, eu exclud din punctul de vedere al PSD orice dorinta de a rupe USL. Eu vreau sa ramana USL unit, sa terminam mandatul in 2016 si personal am cel mai mare interes sa terminam cu bine, e vorba de mandatul meu de premier. Asa incat, atat timp cat exista USL, are un candidat, acela este Crin Antonescu si in mod clar e favoritul castigarii alegerilor prezidentiale la anul, avand in spate USL si o echipa de campanie atat de puternica", a spus premierul Ponta intr-o conferinta de presa sustinuta la Ruse, in Bulgaria.

El s-a declarat foarte mandru de modul in care PSD a facut anul trecut campanie electorala in cadrul USL. "Si chiar suntem o forta extraordinara", a adaugat presedintele PSD.

Victor Ponta a aratat ca inainte de a se stabili cine va candida la posturile de presedinte si de premier, i-a intrebat pe toti reprezentantii din structurile PSD.

"Eu i-am intrebat pe toti colegii mei inainte sa facem USL. Eu sunt cel care am semnat acordul si am trecut ca unul dintre partide are candidat la prezidentiale si unul la functia de premier. Si, asa cum era normal, noi suntem partidul cel mai mare, intr-un fel trebuia sa alegem primii, am intrebat toti colegii ce e mai important pentru PSD. (...) Asa ca nu liberalii ne-au impins la functia de sef al Guvernului, noi am vrut-o. Noi am fost primii care am ales, si nu pe baza aspiratiei mele personale, ci pe baza a ceea ce am discutat cu toti colegii din sala", a subliniat prim-ministrul.

Fostul premier Adrian Nastase a afirmat, sambata seara, la Antena 3, ca exista o anumita presiune in interiorul PSD pentru ca partidul sa aiba candidat propriu la alegerile prezidentiale, insa acesta sustine ca formula cea mai buna ar fi mentinerea unitatii in USL si castigarea prezidentialelor cu liderul liberalilor Crin Antonescu.

"Sigur ca exista o anumita presiune in interiorul PSD-ului pentru ca PSD-ul sa aiba un candidat propriu. Evident ca acest lucru ar crea o foarte mare nervozitate in zona liberala. Poate ca liberalii si-ar dori, unii dintre ei, acest lucru pentru ca in felul acesta, daca PSD ar da presedintele, atunci, conform intelegerii, ei ar avea seful guvernului. Dar chestiunea asta ar crea o foarte mare nemultumire, in mod evident, la nivelul lui Crin Antonescu", a spus Nastase.