Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, sustine ca presedintele Traian Basescu incearca sa-si asume "rezultatele guvernarii USL", cu ocazia bilantului de un an de la intrarea la guvernare, precizand ca PDL sustinut de seful statului "nu a stiut decat sa taie, sa faca disponibilizari".

"Este evident pentru toata lumea ca presedintele Traian Basescu incearca sa-si asume rezultatele guvernarii USL, la fel cum este evident faptul ca Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu au lasat un adevarat dezastru in urma lor. Practic, presedintele incearca sa-si asume bilantul unui an de guvernare a USL. PDL nu a stiut decat sa taie, sa faca disponibilizari si sa ceara solidaritate din partea oamenilor. S-a taiat doar de la populatie, in timp ce clientela politica a PDL a prosperat. Noi am demonstrat intr-un an de zile ca politica pe care a impus-o Traian Basescu prin Guvernul Boc a fost gresita, ca lucrurile se puteau face si altfel. Am pastrat echilibrele economice, am reusit o ajustare fiscala, am atras noi investitori, crescand in acelasi timp salariile si dand inapoi banii pensionarilor", sustine Ivan intr-un comunicat citat de Mediafax.

Purtatorul de cuvant al PSD precizeaza ca inclusiv seful statului, prin declaratiile de vineri, confirma faptul ca "guvernarea USL a produs rezultate bune, spre deosebire de guvernarile anterioare".

"Intr-un moment in care falimentul austeritatii este recunoscut de tot mai multe voci, inclusiv din partea popularilor europeni, Traian Basescu continua sa apere austeritatea, doar pentru a nu recunoaste ca a gresit (...) In timp ce presedintele sustine ca ar mai fi loc de disponibilizari, noi, cei din USL, consideram ca - dimpotriva - trebuie facute angajari in mai multe domenii esentiale, cum ar fi cel al sanatatii sau cel al invatamantului", a mai sustinut Catalin Ivan.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, referindu-se la situatia economica a Romaniei, ca "nava e la cheu, in port sigur", el multumind pentru ca s-a ajuns aici guvernelor Boc, Ungureanu si Ponta.

"Am trait cu toate cele trei guverne si incerc sa dau fiecaruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul national deasupra interesului de partid si practic si-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al tarii, pentru a da sanse la reluarea dezvoltarii, pentru a reda romanilor demnitatea. O tara care imprumuta bani de la Fond ca sa-si plateasca salariile cu pensiile nu e o tara cu cea mai buna reputatie", a afirmat Basescu.