PSD: Traian Basescu incearca sa-si asume rezultatele guvernarii USL si bilantul anului de guvernare

de I.R.     HotNews.ro
Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 13:52 Actualitate | Politic


Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, sustine ca presedintele Traian Basescu incearca sa-si asume "rezultatele guvernarii USL", cu ocazia bilantului de un an de la intrarea la guvernare, precizand ca PDL sustinut de seful statului "nu a stiut decat sa taie, sa faca disponibilizari".

"Este evident pentru toata lumea ca presedintele Traian Basescu incearca sa-si asume rezultatele guvernarii USL, la fel cum este evident faptul ca Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu au lasat un adevarat dezastru in urma lor. Practic, presedintele incearca sa-si asume bilantul unui an de guvernare a USL. PDL nu a stiut decat sa taie, sa faca disponibilizari si sa ceara solidaritate din partea oamenilor. S-a taiat doar de la populatie, in timp ce clientela politica a PDL a prosperat. Noi am demonstrat intr-un an de zile ca politica pe care a impus-o Traian Basescu prin Guvernul Boc a fost gresita, ca lucrurile se puteau face si altfel. Am pastrat echilibrele economice, am reusit o ajustare fiscala, am atras noi investitori, crescand in acelasi timp salariile si dand inapoi banii pensionarilor", sustine Ivan intr-un comunicat citat de Mediafax.

Purtatorul de cuvant al PSD precizeaza ca inclusiv seful statului, prin declaratiile de vineri, confirma faptul ca "guvernarea USL a produs rezultate bune, spre deosebire de guvernarile anterioare".

"Intr-un moment in care falimentul austeritatii este recunoscut de tot mai multe voci, inclusiv din partea popularilor europeni, Traian Basescu continua sa apere austeritatea, doar pentru a nu recunoaste ca a gresit (...) In timp ce presedintele sustine ca ar mai fi loc de disponibilizari, noi, cei din USL, consideram ca - dimpotriva - trebuie facute angajari in mai multe domenii esentiale, cum ar fi cel al sanatatii sau cel al invatamantului", a mai sustinut Catalin Ivan.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, referindu-se la situatia economica a Romaniei, ca "nava e la cheu, in port sigur", el multumind pentru ca s-a ajuns aici guvernelor Boc, Ungureanu si Ponta.

"Am trait cu toate cele trei guverne si incerc sa dau fiecaruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul national deasupra interesului de partid si practic si-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al tarii, pentru a da sanse la reluarea dezvoltarii, pentru a reda romanilor demnitatea. O tara care imprumuta bani de la Fond ca sa-si plateasca salariile cu pensiile nu e o tara cu cea mai buna reputatie", a afirmat Basescu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


3247 vizualizari

 • +14 (16 voturi)    
  Declaratiile politicienilor vs. logica (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 14:08)

  Jimmy Hoffa [utilizator]

  "Purtatorul de cuvant al PSD precizeaza ca inclusiv seful statului, prin declaratiile de vineri, confirma faptul ca «guvernarea USL a produs rezultate bune, spre deosebire de guvernarile anterioare»."

  ***Fragmentul important: "...spre deosebire de guvernele anterioare (!)".

  Cateva randuri mai jos:

  "Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, referindu-se la situatia economica a Romaniei, ca «nava e la cheu, in port sigur», el multumind pentru ca s-a ajuns aici guvernelor Boc, Ungureanu si Ponta.

  ***Fragmentul important: "el multumind pentru ca s-a ajuns aici guvernelor Boc, Ungureanu si Ponta."

  De unde naiba rezulta din declaratiile Presedintelui ca USL a produs rezultate mai bune decat guvernele anterioare?

  Din declaratiile Presedintelui rezulta ca masurile guvernelor Boc, Ungureanu si Ponta au dus tara "la cheu, in port sigur." Sa fim seriosi, totusi. Ungureanu a cazut dupa 70 de zile si nu a avut timp de masuri foarte importante, iar pe Ponta il baga in enumerare din cauza pactului de coabitare.
  • -5 (11 voturi)    
   AUSTERITATEA UE - BASESCU - BOC... (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 19:00)

   dincannes [utilizator] i-a raspuns lui Jimmy Hoffa

   ...este azi criticatà de UE.
   Bàsescu si dumneavoastrà nu sunteti de acord (noroc cà ati ràmas doar citiva).
   Ceva mai putinà contrabandà si evaziune fiscalà, mai putine contracte pàguboase cu "bàietii destepti", ceva mai putinà càpusalà si ar fi fost bani pentru salarii, pensii si investitii.
   Solutia adoptatà de nepriceputul TB, a convenit Guvernului, pentru cà nu-l mai obliga sà MUNCEASCA, sà GASEASCA SOLUTII si sà LOVEASCA IN PRIETENI.
   Majoritatea romanilor au inteles aceastà reavointà si au sanctionat-o. S-au gàsit voci (DT), care i-au numit, la gràmadà, pe acesti multi romani responsabili, BORFASI.
   • +5 (9 voturi)    
    ? (Duminică, 28 aprilie 2013, 4:47)

    cotora [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

    masurile de austeritate a dat roade la noi, nu si dincolo, romanii au votat pentru pomeni sociale nu pentru sanctionarea guvernarii trecute
  • +1 (1 vot)    
   Comment sters de user (Duminică, 28 aprilie 2013, 12:44)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui Jimmy Hoffa

 • +16 (22 voturi)    
  Guvernarea usl (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 14:22)

  Kepler [utilizator]

  este una dintre cele mai periculoase guvernari pt Romania.
  • -5 (9 voturi)    
   KEPLER, NU FI ATAT DE ELIPTIC! (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 17:47)

   father nicky [utilizator] i-a raspuns lui Kepler

   Daca tot ti-ai ales un "nickname" si ai devenit "tizul" unui celebru "omonim", incearca - daca poti - sa te ridici la inaltimea numelui si explica-ne si noua, neinitiatilor, ce-ai vrut sa spui cand ai afirmat ca: "Guvernarea USL este una din cele mai periculoase guvernari pt. Romania"?!
 • +9 (11 voturi)    
  Irecuperabili... (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 15:42)

  catalin72 [utilizator]

  Sa fim seriosi ,putea sa zica Basescu orice ,ca e soare afara de exemplu ,USL tot ar fi zis ca-i ceva legat de ei ...
 • +7 (13 voturi)    
  ? (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 17:03)

  cotora [utilizator]

  psd ce merite aveti voi ?, nu ati luat nici o masura economica, numai tva la incasare, restul masurilor economice sunt aceleasi de pe timpul guvernarii boc !, boc are meritul f mare ca a scos tara din criza, altfel eram falimentari, eram mai rau ca grecii, spaniolii, portughezii, tara este stabila datorita lui boc, nu a guvernului ponta, mitomanul are merite ca nu a luat masuri populiste !
  • -5 (9 voturi)    
   ce a facut boc? (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 21:35)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui cotora

   nimic util. cresterea este acum datorita guvernarii actuale. basescu scrasneste din dinti degeaba
   • -3 (3 voturi)    
    Care guvernare?! (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 23:57)

    Jimmy Hoffa [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    ?!
   • +5 (9 voturi)    
    ? (Duminică, 28 aprilie 2013, 4:45)

    cotora [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    poti sa-mi explici, argumentezi ca cresterea se datoreaza guvernarii actuale, decat sa scriem degeaba, mai bine stam degeaba, nu are rost sa faci propaganda daca nu ai argumente, ce scrii tu sunt mesaje tip antena 3, fara dovezi si argumente
    • 0 (2 voturi)    
     argumenteaza tu (Duminică, 28 aprilie 2013, 21:04)

     jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui cotora

     ca situatia actuala se datoreaza lui boc sau mru. argumentul este clar: crestere pe perioada guvernarii ponta. punct
     • -1 (1 vot)    
      ? (Luni, 29 aprilie 2013, 5:37)

      cotora [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      punct ?, cresterea actuala se datoreaza lui boc, masurilor de austeritate luate de boc, ponta nu a luat nici o masura economica, sunt aceleasi care le-a luat boc, punct
 • +8 (12 voturi)    
  "rezultatele guvernarii USL" (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 17:08)

  ty [utilizator]

  sunt fenomenale, exceptionale, fantastice etc. Nu au stricat ce au facut alti. Pentru ei sigur e o performanta.
 • +7 (11 voturi)    
  Un singur lucru... (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 20:27)

  Mihail_AD [utilizator]

  ...imi e neclar: care guvernare?
 • -2 (10 voturi)    
  chiar asta face TB, isi ia laurii (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 21:33)

  jackalphonse [utilizator]

  i- acordat credite chiar si lui mru, adica unei scurte guvernari care s-a remarcat doar prin eforturile de a vinde pe nimic aurul si cuprul. nimic altceva
 • 0 (0 voturi)    
  CE NU O SA NE SPUNA NICIODATA BASESCU (Duminică, 28 aprilie 2013, 19:01)

  father nicky [utilizator]

  1. - Ceea ce nu ne spune nici Basescu si nici un alt politician de "stanga" sau de "dreapta" este ca datoria publica externa a Romaniei este de cca 100.000.000.000 de euro(o suta de miliarde de euro) conform datelor publicate de BNR!
  2. - În total, statul va împrumuta în 2013 circa 60,5 miliarde de lei, echivalentul a 13,8 miliarde de euro, la un curs mediu de 4,37 lei/euro estimat de Comisia Naţională de Prognoză (CNP) pentru anul viitor, bani ce vor fi folosiţi şi pentru finanţarea deficitului bugetar, dar şi pentru "rostogolirea" unor datorii mai vechi ajunse la scadenţă, care vor fi înlocuite de noi credite.
  3. - Statul român va împrumuta in anul 2013 câte 439 de euro pe secundă, urmând ca ritmul de îndatorare să ajungă la 478 de euro pe secundă în 2014, reiese din calculele gândul, pe baza informaţiilor Ministerului Finanţelor Publice (MFP).
  4. - Executia bugetului general consolidat pe primul trimestru din 2013 s-a incheiat cu un deficit de 4,18 miliarde lei, respectiv 0,67% din Produsul Intern Brut (PIB), comparativ cu un deficit bugetar de 3,38 miliarde lei, respectiv 0,58% din PIB, la aceeasi data a anului precedent(2012), potrivit datelor publicate joi de Ministerul Finantelor Publice (MFP).
  5. - In 2013 România trebuie să efectueze plăţi în valoare totală de peste 1,164 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional (FMI), Uniunea Europeană (UE) şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Rambursările sunt efectuate în contul pachetului financiar acordat României de creditorii internaţionali în anul 2009, care are o valoare totală de 19,95 miliarde de euro. Vârful de plată în cadrul acestui pachet este în anul 2015, când ţara trebuie să efectueze plăţi totale de 1,826 miliarde de euro.
  6. - De unde atâţia bani de dat?
  În anul 2009, România a luat un împrumut stand-by pe 24 de luni, în valoare de 12,95 miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional, parte a unui pachet de sprijin de 19,95 miliarde acordat de FMI, UE şi BM.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by