Vicepresedintele PDL Raluca Turcan declara, referitor la mariajul intre persoane de acelasi sex, ca ar incuraja ca, la modificarea Constitutiei, casatoria sa fie definita prin legea fundamentala ca "relatia intre o femeie si un barbat", scrie Mediafax.

Raluca Turcan a fost intrebata, joi, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ce parere are despre casatoria intre persoane de acelasi sex.

"In privinta casatoriilor de acelasi sex, am o optiune personala si o opinie politica a PDL. In spiritul valorilor populare care ne definesc, familia este pe primul loc si familia o definim ca relatia intre barbat si femeie. Ca optiune personala, as incuraja chiar ca la modificarea Constitutiei sa definim prin Constitutie casatoria ca relatia dintre femeie si barbat", a raspuns Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, PDL este "un partid popular care are ca valori definitorii credinta, familia, dreptatea, demnitatea, libertatea si responsabilitatea" si, avand aceste valori, sustine un parteneriat cu Biserica.

In plus, vicepresedintele PDL a fost intrebat ce parere are despre finantarea Bisericii, respectiv daca ar trebui continuat pe sistemul actual, cand se ofera bani de la bugetul de stat sau ar trebui impozitata ca orice ONG.

"Finantarea Bisericii cred ca poate ramane pe formula actuala, insa in momentul in care exista finantari din partea statului, cred ca preocuparea deopotriva, atat a statului, cat si a bisericii, trebuie sa fie de a acorda o importanta si mai mare asistentie sociale. Cred ca in felul acesta, principalii castigatori sunt membrii colectivitatii, comunitatii din parohiile respective", a afirmat Turcan.

Casatoria intre persoane de acelasi sex este legala in 14 state, dintre care mare parte permit si adoptia de catre cuplurile homosexuale.