Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca liberalii se despart "cu durere in suflet", dupa foarte multi ani, de deputatul Dan Radu Rusanu, si ii ureaza acestuia succes in fruntea Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), functie pentru care il sprijina, scrie Mediafax.

"De domnul Rusanu, dupa foarte multi ani, ne vom desparti cu durere insuflet, dar urandu-i succes", a spus Antonescu.

El a precizat ca PNL are mai multe variante privind asigurarea succesiunii la sefia Comisiei de Buget-Finante a Camerei Deputatilor, dar si la sefia grupului parlamentar al PNL din Camera.

"Sunt mai multe variante, nu e vorba doar de succesiunea la Comisia de Buget, e vorba, si mai important, de succesiunea la grupul de la Camera. Avem variante, avem oameni pregatiti, urmeaza sa luam decizii in conformitate cu Statutul partidului si cu Regulamentul Camerei", a spus Antonescu.

Crin Antonescu a declarat, luni, raspunzand unei intrebari, ca PNL il va sustine pe deputatul liberal Dan-Radu Rusanu pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Camera Deputatilor si Senatul se vor reuni miercuri la ora 10.00 in sedinta comuna pentru a vota membrii in Autoritatea pentru Supraveghere Financiara (ASF), a anuntat marti secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici, dupa sedinta Birourilor Permanente ale Parlamentului.

Mircovici a aratat ca liderii grupurilor parlamentare se vor intalni marti, in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si "vor negocia cele 17 locuri care sunt in Consiliul de Administrare Financiara".

Niculae Mircovici a mai spus ca marti la ora 14.00 incep audierile in Comisiile de buget-finante si cea economica privind membrii in Autoritatea pentru Supraveghere Financiara.

"Maine, la ora 10.00, e plen comun cu mai multe puncte pe ordinea de zi, inclusiv alegerea membrilor in Autoritatea pentru Supraveghere Financiara", a adaugat Mircovici.

Legea pentru infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara se afla la promulgare. Actul normativ a mai fost trimis si in martie la promulgare, insa presedintele Traian Basescu a cerut Parlamentului sa il reexamineze. Legea a fost aprobata din nou saptamana trecuta, Parlamentul respingand observatiile sefului statului. In 18 aprilie, actul normativ a fost trimis din nou la promulgare. Conform Constitutiei, presedintele nu mai are dreptul sa intoarca legea la Parlament.

Surse din USL au sustinut luni ca seful statului ar urma sa promulge marti legea privind ASF.

Potrivit formei finale adoptate de Parlament, membrii ASF nu pot fi soti si nici rude ori afini pana la gradul al treilea cu membrii Guvernului si ai CA al Bancii Nationale a Romaniei. Persoanele care detin functii executive in ASF trebuie sa aiba o experienta profesionala de minimum 7 ani.