Senatorul PSD Valer Marian, suparat pentru sustinere acordata de catre propriul partid Laurei Codruta Kovesi si lipsa de sprijn pentru Corneliu Barsan, a anuntat ca-si va lansa o miscare civica numita Miscarea Sociala Nationala. Valer Marian, proaspat indepartat de la sefia organizatiei PSD Satu Mare, este cunoscut pentru discursul sau nationalist. El a anuntat ca va participa in curind la lansarea unei alte miscari numita Garda Nationala Sfantu Gheorghe si va merge s-o premieze pe eleva care a afisat o bentita tricolora de Ziua Ungariei.

Valer MarianFoto: arhiva personala

De notat ca numele organizatiei, Miscarea Sociala Nationala, aminteste de numele partidului care l-a propulsat pe Adolf Hitler la putere, Partidul National Socialist.

Valer Marian, suparat pentru sustinere acordata de catre propriul partid Laurei Codruta Kovesi si lipsa de sprijn pentru Corneliu Barsan, a pornit o adevarat cruciada impotriva presedintelui Victor Ponta si a socrului acestuia, Ilie Sarbu. Dezamagit, senatorul PSD vorbeste despre impiedicarea sa de a participa la Congresul PSD de catre "zece garzi tunse scurt sau rase pe cap (skinheads) ale presedintelui-premier Victor Ponta" si despre participarea la infiinatarea Garzii Nationale "Sfantul Gheorghe".

"Sambata (27.04.2013), senatorul Marian a fost invitat la Brasov la festivitatea de constituire a Garzii Nationale "Sfantul Gheorghe", la initiativa unui grup de tineri (studenti, elevi, muncitori, agricultori), preoti, ofiteri in rezerva (de la locotenenti la generali), avocati, profesori (inclusiv universitari), medici, ingineri, oameni de cultura si oameni de afaceri, majoritatea provenind din Transilvania. La festivitate au fost invitati si mari artisti ai Neamului Romanesc, precum Gheorghe Zamfir, Dumitru Farcas, Tudor Gheorghe, Sava Negreanu-Brudascu, precum si reprezentanti ai romanilor din Basarabia, Bucovina de Nord si Transcarpatia (Ucraina). In cursul aceleiasi zile, senatorul Marian se va deplasa, insotit de un grup de prieteni si simpatizanti din judetul Satu Mare (provenind din Tara Oasului, din zona Codrului si din satele de moti si de maramureseni de la frontiera cu Ungaria) in orasul Covasna pentru a o omagia si premia pe eleva Sabina Elena Muruianu (de 13 ani) de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" pentru actul sau de curaj civic si patriotic de a arbora, printr-o bentita, culorile drapelului national", se arata inc omunicatul trimsi presei si in postarea de pe site-ul propriu.

Senatorul Valer Marian s-a remarcat in ultima perioada prin critici dure la adresa premieurlui Victor Ponta si a unor oameni precum Daniel Morar sau Laura Codruta Kovesi, fapt care i-a atras marginalizarea si suspendarea temporara in PSD.