Seful Serviciului de Informatii Externe, Teodor Melescanu, participa luni dupa-amiaza la evenimentul de lansare a platformei "Romania Liberala", alaturi de liberalii Andrei Chiliman, Calin Popescu-Tariceanu, Vlad Moisescu, dar si de Mihai-Razvan Ungureanu. La eveniment participa si democrat-liberalii Toader Paleologu si Sever Voinescu. Platforma politica intitulata Initiativa ''Romania Liberala" a fost initiata si este lansata luni de catre un grup de politicieni cu vederi de centru-dreapta. Liderul liberal Crin Antonescu i-a amenintat cu excluderea din PNL pe initiatorii platformei.

Teodor Melescanu a declarat liberalismul, ca un curent de gandire, este doctrina cea mai apta sa ofere solutii Romaniei.

"Prin prisma pozitiei pe care o am, nu-mi voi permite sa fac evaluari de tip politic sau sa ma implic direct in dialogul dvs. Doresc sa subliniez importanta deosebita pe care o are pentru mine lansarea acestei initiative, care reprezinta un adevarat for de dezbatere, generator de idei", a spus Melescanu, citat de Agerpres.

Despre respectiva platforma, seful SIE a evidentiat faptul ca este un for care aduce in spatiul public problemele reale cu care se confrunta Romania.

"Eu, cel putin, fac o deosebire intre liberalism ca un curent de gandire si diferitele forme politice de manifestare ale acestui curent de gandire. Cred sincer ca liberalismul ca un curent de gandire este doctrina cea mai apta sa ofere solutii semnificative Romaniei pentru a iesi din situatia in care suntem", a subliniat Melescanu.

El le-a urat succes initiatorilor platformei ''Romania Liberala' si a notat ca a onorat invitatia de a fi prezent la lansare deoarece a reprezentat o ocazie de a se intalni cu prieteni buni.

"Este o mare placere sa primesc aceasta invitatie pentru un motiv simplu: in ultima perioada e una din putinele ocazii cand am reusit sa ma intalnesc cu foarte buni prieteni", a aratat seful SIE.