Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat luni ca este inacceptabil si nu va fi tolerat ca membri ai partidului sa se asocieze cu "un grup de oameni al carui document fondator este indreptat impotriva PNL". "Acest tip de bigamie politica, de promiscuitate politica nu va fi tolerat. Politic daca este inacceptabil inseamna ca nu va mai fi membru al PNL", a declarat Antonescu, intr-o conferinta de presa.

"Ca e mare, ca e mica, fundatia, asezamnatul respectiv nu dauneza PNL. Soarta PNL nu poate fi infuentata de astfel de fundatii fara legitimate, lipsite de consistenta. Este inacceptabil ca vreun membru al PNL sa faca parte, sa sustina, sa se asocieze in vreun fel cu un grup de oameni al carui document fondator si fundamental este indreptat in totalitate impotriva PNL(...) Este pur si simplu un micut si plicticos manifest anti-PNL. In sensul aceasta rezulta ca este inacceptabil si nu va fi tolerat ca un membru al PNL sa nu se asocieze cu asa ceva.

Acest tip de bigamie politica inseamna promiscuitate politica si nu va fi tolerat. Politic daca este inacceptabil inseamna ca nu va mai fi membru al PNL. Ori va fi o decizie demna de demisie din PNL si, daca nu are aceasta demnitate, va fi exclus un astfel de membru.

Noi asteptam acum Invierea Domnului si dupa Sarbatorile de Pasti daca va fi cazul sa luam anumite decizii le vom lua", a declarat Antonescu.

Gruparea Andrei Chiliman - Calin Popescu Tariceanu urmeaza sa lanseze luni platforma politica intitulata Initiativa ''Romania Liberala". La eveniment sunt asteptati sa participe si Mihai-Razvan Ungureanu, Dan Cristian Popescu si Sever Voinescu.