Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat vineri, la Congresul PSD, ca este de acord cu Victor Ponta, care a spus ca "Jos Basescu" nu poate fi un proiect politic, dar "'Jos Basescu' este o conditie nu suficienta, dar absolut necesara pentru pornirea si indeplinirea unui alt proiect".

"Nu sunt nici socialist si nici femeie. Nu mi-e usor. Ma gandeam adineauri, ce sa spun eu intre atatia socialisti, psd-isti mai pe scurt, spun simplu: Dragii mei, multumesc! Multumesc in numele PNL pentru tot ce am construit impreuna, pentru bataliile date impreuna si tot ce am obtinut impreuna", si-a inceput Crin Antonescu discursul.

El le-a cerut social-democratilor sa nu uite realizarile din acesti ani in momentul in care PSD si PNL se vor afla, "asa cum e logica normala, fata in fata in batalie electorala candva": "Ar fi extraordinar sa nu uitam, nici unii nici altii, ce am facut impreuna si atunci cand vom fi adversari. Sa nu uitam ca in momentele cele mai grele pe care le-am trait, in 2010-2011-2012, ne-am avut de multe ori ca fratii si aceste lucruri nu trebuie sa le uitam niciodata".

"Sunteti astazi si veti fi in anii urmatori cel mai mare, cel mai puternic partid politic din Romania. Aveti astazi si veti avea in anii urmatori in PNL cel mai puternic si mai onest aliat pe care-l puteti avea acum in politica romaneasca", a continuat liderul liberal.

In final, Crin Antonescu a precizat ca nu reevalueaza regimul Traian Basescu: "'Jos Basescu', fara indoiala, sunt inca o data de acord cu Victor, nu poate fi un proiect, dar 'Jos Basescu' este o conditie nu suficienta, dar absolut necesara pentru pornirea si indeplinirea unui alt proiect. Nu ne reevaluam aliatii, aliatii nostri sunt si raman social-democratii. Ne-am putea opri pentru a lamuri un incident. Pana unde, pana cand? Pana la capat. Adica pana atunci cand Romania va fi sanatoasa".