Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a convins un barbat care ameninta ca se arunca de pe o cladire din centrul orasului sa renunte la tentativa de suicid. Edilul a mers la fata locului si a reusit, dupa mai multe incercari, sa-l convinga pe acesta sa coboare la discutii.

Barbatul s-a urcat marti seara pe o cladire din Cluj-Napoca si a amenintat ca se arunca, relateaza B1 TV. Tanarul a declarat ca pe 22 aprilie ar urma sa fie evacuat din locuinta in care sta in prezent si a cerut in repetate randuri sa vina Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a mers la fata locului si a vorbit cu barbatul, pe care l-a convins sa coboare de pe acoperisul cladirii.

"Uite aici sunt, te astept, te asteptam jos, haide sa povestim, hai aici, hai jos, te rog, sa povestim, spuneti-i sa vina, ca sunt aici, sa coboare", a spus primarul.

Mai multe echipaje ale Politiei si ale Pompierilor au fost prezente la fata locului gata sa intervina cu o saltea pneumatica in cazul in care barbatul s-ar fi aruncat de pe cladire.

Barbatul se numeste Mircea Boldi si are 35 de ani, iar in trecut a mai avut cateva astfel de tentative. La fata locului au ajuns cativa apropiati ai proprietarului cladirii in care locuieste acesta. Oamenii spun ca barbatul locuieste de aproximativ 8 ani de zile ilegal acolo, si ca pe data de 22 au termen de evacuare a acestuia.

Barbatul a aruncat mai multe bucati de tigla de pe acoperis. Concubina acestuia, ajunsa la fata locului, a marturisit ca barbatul are astfel de tendinte in cazurile in care consuma alcool, mai relateaza presa clujeana.

Primarul Emil Boc a mai spus ca urmeaza sa se stabileasca daca Mircea Boldi este sau nu eligibil pentru a primi o locuinta sociala.

Potrivit Romania TV, barbatul este renumit pentru tentativele sale de sinucidere, fiind denumit "Omul Paiangan". Un film postat pe YouTube, in care acesta ameninta ca se arunca de pe o biserica a adunat pe YouTube zeci de mii de vizualizari.