PDL va ataca saptamana viitoare la Curtea Constitutionala proiectul de lege privind restituirea proprietatilor, a declarat miercuri presedintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga, dupa sedinta plenului Parlamentului in care Guvernul si-a angajat raspunderea pentru noua lege a retrocedarilor, relateaza Agerpres.

"Intr-un stil demagogic perfect, domnul Ponta si-a asumat raspunderea ca viitoarele guvernari, dupa 2016, vor rezolva problema restituirii proprietatilor. Am spus-o de mai multe ori, acest proiect de lege, probabil aceasta lege, are foarte multe neajunsuri, cel mai mare fiind acela ca nu rezolva absolut nimic. Nici macar hotararile definite ale instantelor, iata, nu vor mai fi puse in aplicare, decat dupa 2016. Domnia sa vorbea de samsari imobiliari si sunt de acord cu masura pe care o propune de a fi impozitati cu 85%, numai ca nu face nicio trimitere la viitorii samsari, cei de puncte. De ce nu sunt si ei tratati la fel? Noi vom contesta la Curtea Constitutionala acest proiect de lege", a afirmat Blaga.

Acesta sustine ca guvernul nu avea dreptul sa isi asume raspunderea pe acest proiect, in conditiile in care in Parlament exista in prezent un alt proiect de lege pe aceasta tema. In plus, in opinia sa, "se incalca dreptul de proprietate al celor care au hotarari definitive si cine stie cand vor fi ele puse in aplicare".

Intrebat cum comenteaza aceasta initiativa, premierul Victor Ponta a raspuns: "Este de departe cel mai inconstient si iresponsabil gest din politica ultimilor 20 de ani. Are Blaga sa dea 8 miliarde de euro?".