Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, s-a intalnit luni cu parlamentarii liberali pentru a discuta pe marginea regionalizarii, ocazie cu care a declarat ca este prematur sa se vorbeasca despre un anumit numar de regiuni, iar o conducere prin rotatie a acestor structuri ar putea sa genereze instabilitate, relateaza Agerpres.

"Este prematur sa vorbim de orice numar, atata timp cat nu s-a finalizat analiza, din analiza poate sa iasa trei regiuni, 60 de regiuni, 14 regiuni. Eu le-am cerut tuturor, cu mult drag si foarte mult respect, sa fim rabdatori si sa avem foarte putina patima, pentru ca cu aceste regiuni nu pleaca nimeni in mormant si nu le imparateste nimeni, este vorba sa finalizam un studiu care sa dea pentru Romania un desen regional care sa o ajute sa se dezvolte echilibrat, iar oamenii sa o duca mai bine. Nu se fac regiunile nici maine, nici poimaine si din cate am inteles eu nici pana saptamana viitoare. Si opt, si sase si sapte este prematur sa se vorbeasca de orice numar", a spus Dragnea, dupa intalnirea cu parlamentarii PNL de la Palatul Parlamentului.

Ministrul a aratat ca numarul regiunilor va fi prezentat in momentul in care va fi finalizata analiza la care se lucreaza. "Probabil ca intr-o luna, doua o sa le punem pe masa si Guvernului si Parlamentului", a precizat Dragnea.

El a fost intrebat cu privire la modalitatea de alegere a presedintilor de regiuni, vicepremierul aratand ca nu a simtit o opinie foarte conturata in interiorul PNL privind respingerea ideii ca acestia sa fie alesi pana la sfarsitul anului.

"Din ce am inteles eu oamenii asteapta, toata lumea se gandeste care este cea mai buna varianta. Vedem daca dezavantajele generate de o varianta sunt mai mici decat dezavantajele generate de o alta varianta. Eu nu insist. Daca vom realiza regiuni, si sper sa infiintam regiuni, vreau sa fie niste structuri administrative care sa aiba totusi posibilitatea sa se intareasca si sa fie stabile. O conducere prin rotatie, in opinia mea, s-ar putea sa genereze instabilitate, dar poate opinia mea este gresita. Vom vedea in perioada urmatoare care va fi solutia", a afirmat Liviu Dragnea.

El a apreciat discutia cu parlamentarii liberali drept una foarte buna. "Au fost intrebari despre regionalizare. Mi-a placut foarte mult discutia, pentru ca a aratat ca sunt oameni interesati de procesul de regionalizare, se doreste infiintarea regiunilor, multe intrebari au fost legate de faptul ca am evaluat toate riscurile pontentiale pentru ca in acest an sau cand construim regiunile sa le eliminam. Le-am raspuns la intrebari, parerea mea este ca au fost multumiti de raspunsuri majoritatea", a subliniat vicepremierul.

Dragnea a mentionat ca liberalii au fost interesati si de Programul de investitii al Ministerului Dezvoltarii. "Ordonanta de saptamana trecuta care nu este PNDI, este programul de dezvoltare locala si care uneste trei programe 571, OUG 7 si Ordonanta 40, program care va fi finantat din bugetul ministerului, asa cum erau si celelalte programe. De ce le-am unit? Pentru ca erau programe diferite, cu trei seturi de reguli diferite pentru care primarii trebuiau sa mearga in trei ministere, in trei locuri, faceau documentatie pentru un program care nu era valabil si la celelalte programe. Au mai fost intrebari si legate de modul in cum se vor prioritiza aceste investitii. Le-am spus ca vom prezenta criteriile saptamana viitoare si un rol esential il vor avea consiliile judetene care vor face propunerile respective", a adaugat ministrul.