Deputatul liberal Mircea Cazan, presedintele organizatiei judetene a PNL Sibiu, a anuntat miercuri, in timpul unei intalniri cu sindicalistii de la Romgaz si cu prefectul sibian, ca lunea viitoare va cere in Parlament demisia ministrului delegat pentru Energie, social-democratul Constantin Nita, potrivit Agerpres. Oficialii sibieni sunt nemultumiti de intentia lui Constantin Nita de a transfera sediile Romgaz si Transgaz de la Medias la Bucuresti.

Totusi, in urma discutiilor care au avut loc marti, 9 aprilie, la Bucuresti, in prezenta unor oficiali din judetul Sibiu, referitoare la mutarea sediilor Transgaz si Romgaz de la Medias in capitala, Prefectura Sibiu a anuntat ca sediile celor doua companii vor ramane la Medias, iar in Bucuresti vor functiona activitatile de strategie, relatii institutionale si relatii internationale, organizate in cadrul unor sedii secundare, scrie RonduldeSibiu.ro. Potrivit aceleiasi surse, "aceste masuri nu vor implica disponibilizari sau restructurari de personal la cele doua companii, conducerile societatilor functionand la sediile sociale". In plus, cele doua societati sunt considerate de interes national si vor ramane in portofoliul statului roman.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, s-a intalnit, marti, cu prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, cu vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu, Marcel Constantin Luca, cu reprezentantii Federatiei Sindicatelor Gaz Romania, Eugen Luha, Catalin Musoi si cu reprezentantii sindicatelor Transgaz, Horia Daian, si Romgaz, Alexandru Dambean.

Tot marti, peste 3.000 de oameni au iesit in strada la Medias pentru a protesta impotriva intentiilor Guvernului Ponta de a muta sediul Romgaz din centrul Ardealului in Capitala. Angajati ai societatii, dar si locuitori ai Mediasului au luat parte la mitingul organizat chiar la initiativa primarului Teodor Neamtu, in fata Primariei Medias, potrivit OradeSibiu.ro.