Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marti, la o dezbatere pe tema "120 de ani de social-democratie in Romania", ca "Jos Basescu!" este un slogan de campanie, o idee, dar nu poate fi un proiect de tara.

"Foarte multi alti colegi vorbesc si cred ca singurul proiect politic despre care trebuie sa vorbim in continuare este proiectul "Jos Basescu!". Eu cred ca ca "Jos Basescu!" e un slogan de campanie, e o idee, dar nu poate fi un proiect de de tara. "Jos Basescu!" se va intampla la anul, din fericiere, si ce facem a doua zi dupa ce e jos Basescu?", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a aratat ca noul proiect al PSD trebuie sa fie noul proiect pentru Romania.

"Cred ca noul proiect al PSD, al nostru, ca social-democrati, e noul proiect pentru Romania, o Romanie fara Basescu, fara X, fara Y, dar o Romanie care sa arate altfel, cum vrem noi sa facem Romania, cum vrem sa arate un Guvern, cum vrem sa se comporte un Guvern, cum vrem sa arate un presedinte si cum sa se comporte un presedinte, cum vrem sa functioneze administratia publica, Justitia, ce intelegem cu adevarat prin stat social", a adaugat Ponta.

Victor Ponta: PSD are obligatia de a nu incremeni intr-un proiect; alte forte politice dovedesc scleroza

Victor Ponta a mai declarat marti, la dezbaterea pe tema "120 de ani de social-democratie in Romania", ca PSD are obligatia de a nu incremeni intr-un proiect, aratand ca la alte forte politice constata o incremenire extrema atunci cand vorbesc despre cat de bine au guvernat, ceea ce este, potrivit premierului, un semn de "scleroza politica".

"Prefigurez ceea ce-mi doresc sa discutam la Congres: eu cred ca PSD are obligatia de a nu incremeni intr-un proiect. Ma uit la alte forte politice si constat o incremenire extrema. Unii vorbesc de cat de bine au guvernat, dar nu i-a inteles poporul sau nu au comunicat bine. Asta e semn de scleroza politica sa nu intelegi ca nu a gresit poporul ca nu te-a mai votat, ci poate ai gresit tu cand ai fost la guvernare", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a precizat ca la Congresul PSD din aprilie exista sansa de a se discuta despre acest proiect, in conditiile in care nu mai exista foarte multa pasiune in ceea ce priveste candidaturile pentru functii.

"Avem sansa speciala, existand mai putina pasiune in jurul functiilor de conducere - asa sper eu, cel putin, congresele noastre din ultimul timp fiind concentrate pe cine candideaza impotriva cui - si cred ca dupa foarte mult timp, din 2001, e prima data cand suntem cu totii in aceeasi tabara, si putem discuta mai mult despre idei, proiecte, despre ce vrea sa faca PSD ajuns la guvernare in anii care urmeaza. Sa vorbim de noul proiect al PSD, intr-un context de alianta politica, de schimbari fundamentale politice", a spus Ponta.

El a mai spus ca i-a solicitat presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, sa foloseasca ca slogan al Congresului tema dezbaterii la care a participat, respeticv "120 de ani de social-democratie in Romania".