Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, afirma ca Remus Cernea este "un tampit", dupa ce deputatul a anuntat ca pregateste o initiativa legislativa prin care cultele inclusiv Biserica Ortodoxa Romana, sa nu mai fi finantate de la bugetul de stat.

"Sunt suparat pe deputatul Cernea. Am aflat eu ieri de la stiri, dar nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea fi unul de-al nostru. Ca de fapt l-am adoptat, mai greu, mai chinuit, ca ne-a rugat premierul sa-l luam ca sa poata sa inchida alianta. (...) Pana la urma l-am adoptat si el, tampitul, ca altfel cum sa-i spun cand mi-au spus ziaristii ca el a facut o initiativa sa nu mai fie finantate cultele de la buget, de la guvern. (...) A avut aceasta initiativa domnul deputat de la Verzi, in loc sa alerge pentru noi care l-am sustinut, l-am ajutat ca sa iasa deputatul constantenilor. In loc sa alege sa ne deblocheze multe lucruri blocate, inclusiv pe chestiuni de mediu, el, domnul de la Bucuresti, de acolo din sferele lui inalte are alte preocupari. El se cearta el cu biserica, cu popii, un tampit", a afirmat Mazare, citat de Agerpres.

Declaratiile au fost facute luni seara, in cadrul conferintei organizatiei judetene a PSD.

Totodata, Mazare ii solicita lui Remus Cernea sa isi retraga proiectul respectiv, initiat fara a se consulta cu colegii de partid si sa ceara scuze atat bisericii, cat si social-democratilor constanteni care l-au sprijinit sa devina parlamentar de Constanta.

"PSD Constanta nu este de acord cu initiativa deputatului PSD Constanta Remus Cernea prin care se doreste finantarea activitatii cultelor din Romania intrucat organizatia PSD Constanta nu a fost consultata. Solicitam retragerea acestei initiative parlamentare si in acelasi timp ii solicitam domnului deputat Remus Cernea sa-si ceara scuze public. Tuturor, si bisericii si noua, ca a facut asta in numele nostru", se arata intr-o rezolutie prezentata de presedintele PSD Constanta si votata in unanimitate in cadrul conferintei organizatiei judetene a partidului.

Radu Mazare a mai spus ca daca deputatul Remus Cernea nu isi retrage initiativa legislativa ii va "rupe" picioarele daca il mai "prinde" la Constanta.