Adriana Saftoiu s-a inscris in PDL si a acceptat propunerea de a fi purtator de cuvant al partidului, a anuntat presedintele democrat-liberalilor Vasile Blaga, luni, inainte de sedinta Biroului Permanent National, potrivit Agerpres. Liderul democrat-liberal a precizat ca Adriana Saftoiu va fi prezentata oficial la finalul reuniunii conducerii PDL.

Adriana SaftoiuFoto: Agerpres

Adriana Saftoiu a mai fost sef al Biroului de presa al PD in perioada 2001-2004. Dupa ce Traian Basescu a fost ales presedintele Romaniei, in decembrie 2004, Adriana Săftoiu a devenit consilier prezidential si purtător de cuvânt al Președintelui României, fiind șef al Departamentului de Comunicare Publică de la Cotroceni. Ea a demisionat din aceasta functie in martie 2007.

Adriana Săftoiu a demisionat la 28 martie 2007 de la Cotroceni, declarând că motivele sunt de natură personală: "E doar o măsură administrativă. Rămân în continuare un susţinător al politicii şi proiectelor lui Traian Băsescu".

Demisia Adrianei Săftoiu a avut loc la zece zile după ce soţul ei, Claudiu Săftoiu, a demisionat din funcţia de director al SIE.

După o perioadă, Adriana Săftoiu a devenit membru PNL, ajungând deputat al acestei formaţiuni, postură din care a criticat în unele rânduri anumite decizii ale preşedintelui Băsescu.