Fiica presedintelui Romaniei, europarlamentarul Elena Basescu, a declarat duminica, intr-un interviu acordat Agerpres, ca va candida sigur la alegerile europarlamentare, chiar daca nu va fi sustinuta de Partidul Democrat Liberal (PDL).

Elena BasescuFoto: Agerpres

"Eu nu am fost sustinuta de PDL nici in 2009 sa candidez pentru un mandat de europarlamentar. Asta nu m-a impiedicat si nu ma va impiedica nici acum sa candidez. Voi candida cu siguranta", a spus Elena Basescu.

Ea considera ca si-a facut datoria mult mai bine ca europarlamentar, decat cei care au fost pe lista PDL la ultimele alegeri europarlamentare.

"Cu siguranta voi candida. Lucrul acesta nu m-a impiedicat in 2009, faptul ca nu am fost suficient de buna pentru lista PDL si odata ajunsa acolo consider ca am reprezentat interesele PDL in Parlamentul European cel mai bine", a anuntat Elena Basescu.

Europarlamentarul a atacat dur candidatii la europarlamentare din 2009, de pe lista PDL.

"Indiferent daca ma vor sustine sau nu, eu voi candida, pentru ca eu consider ca mi-am facut mult mai bine datoria decat cei care au stat confortabil pe liste in 2009", a aratat Elena Basescu.

Elena Basescu nu crede ca sarcina o va impiedica sa isi faca bine treaba ca europarlamentar. Mai mult, desi se asteapta sa nasca in luna septembrie, Elena Basescu este hotarata sa-si inceapa campania pentru europarlamentare in luna ianuarie 2014.

"Sunt foarte multe mamici care isi continua si cariera. Si eu voi incerca sa fac acest lucru", a adaugat Elena Basescu.

Elena Basescu are un birou de europarlamentar si la Sibiu, in sediul PDL Sibiu. Ea a fost prezenta duminica, la Sibiu, la Congresul International al Romilor, eveniment organizat in premiera in Romania de autointitulatul rege al romilor, Florin Cioaba.