Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a dispus sambata alocarea sumei de 5.000 de lei din fondul aflat la dispozitia presedintelui pentru ajutorarea familiei celor doua surori din judetul Buzau, victime ale unui accident de circulatie in urma caruia una dintre ele a murit, informeaza Agerpres.

"Am aflat cu tristete despre groaznicul accident petrecut in judetul Buzau. Ceea ce s-a intamplat cu cele doua fetite este o tragedie. Sunt alaturi de parintii care si-au pierdut un copil si ma rog pentru sanatatea celeilalte fetite", a declarat Valeriu Zgonea, potrivit unui comunicat remis de Camera Deputatilor.

Decizia presedintelui Camerei Deputatilor vine dupa ce vineri, pe drumul european E 85, in localitatea Limpezis din judetul Buzau, doua surori, de 11 si 15 ani, au fost lovite de un TIR in zona unei treceri de pietoni. Fetita de 15 ani a decedat in drum spre spital, iar cealalta a fost transportata cu un elicopter MAI la un spital din Capitala, fiind in coma.

Soferul autotrenului, in varsta de 28 de ani, din Suceava, a primit sambata mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Acesta va fi judecata in stare de arest pentru infractiunile de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Buzau, comisarul-sef Florina Crucianu, in urma cercetarii la fata locului politistii rutieri au stabilit ca cele doua minore traversau regulamentar pe trecerea de pietoni si ca soferul nu consumase alcool, rezultatul testului alcoolscopic fiind zero.