Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri seara, la Bistrita, ca, in situatia in care primele de Paste nu sunt interzise printr-o prevedere legala, nu vede de ce nu ar putea fi acordate functionarilor de la stat, relateaza Mediafax.

Liviu Dragnea a fost intrebat, intr-o conferinta de presa la Bistrita, daca administratiile locale, primarii, consilii judetene, pot acorda anul acesta prime de Paste.

"Daca exista baza legala si prevedere legala pot acorda, daca nu exista, nu pot acorda. Nu stiu daca exista. Verificati, verifica fiecare. Eu ma feresc sa spun care e viziunea mea de la centru asupra a ceea ce trebuie sa faca o autoritate locala. Ori vorbim de descentralizare, de autonomie, ori ma trezesc eu de la Bucuresti si spun ca functionarii trebuie sa fie imbracati toti in albastru. Este autonomie, isi ia deciziile singur, impreuna cu consilierii locali, cu cei judeteni", a spus Dragnea.

Intrebat despre prime la institutiile descentralizate ale statului, Dragnea a afirmat ca in cazul in care legea nu interzice acordarea acestora, se pot acorda.

"Daca exista baza legala, daca nu cumva sunt interzise (primele de Paste - n.r.) printr-o prevedere legala, de ce nu? Daca nu exista baza legala, vorbim degeaba", a spus Liviu Dragnea.