Premierul Victor Ponta considera ca plecarea lui Daniel Morar de la conducerea Ministerului Public este "un gest normal, tinand cont de lipsa unei prevederi legale care sa asigure statutul sau de conducere a Ministerului Public".

"Aceasta situatie era de natura sa pericliteze grav activitatea institutiei si sa creeze un blocaj cu efecte institutionale profund negative", afirma premierul, "in calitate de ministru al Justitiei", dupa cum se precizeaza intr-un comunicat de presa al Guvernului.

"Premierul Victor Ponta isi exprima disponibilitatea de a colabora de urgenta cu CSM pentru rezolvarea situatiei de la conducerea Parchetului General, in asa fel incat sa se asigure stabilitatea acestei institutii importante a statului", se mai arata in acest comunicat.

Daniel Morar a anuntat vineri, la centrul de presa din sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca renunta la functia de prim-adjunct al procurorului general si in acest sens va cere Consiliului Superior al Magistraturii sa revoce detasarea sa in aceasta functie.