Liberalul Tudor Chiuariu a declarat miercuri ca atunci cand PNL va desemna un nou ministru la Justitie, acesta va trebui sa retraga propunerile de procurori sefi avansate de premierul Victor Ponta.

"Noi in momentul de fata asteptam mai multe explicatii asupra a ceea ce s-a intamplat, dar din punctul nostru de vedere nu exista nicio explicatie legala sau logica si, cu siguranta, daca vom desemna un ministru al Justitiei, acesta va trebui sa retraga aceste propuneri si sa respecte procedura pe care si ministrul anterior a asumat-o", a declarat Chiuariu, inainte de inceperea intalnirii de urgenta a USL.

Chiuariu a explicat ca "propunerile pot fi retrase pana in momentul in care propunerea s-a transformat intr-o numire prin semnarea decretului de catre presedinte si publicarea in Monitorul Oficial". "Pana atunci, ministrul Justitiei are putere deplina asupra propunerii si evident ca o poate retrage", a precizat el.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat marti seara ca PNL are deja un nume pregatit pentru functia de ministru al Justitiei, punctand ca o decizie finala in acest sens va fi luata de liberali in sedinta de miercuri a biroului politic. El a subliniat ca nu are rost sa se mai vehiculeze in presa nume de propuneri pentru functia de ministru al Justitiei, ale unor persoane care deja au dezmintit respectiva ipoteza, precum Tudor Chiuariu, Norica Nicolai sau Renate Weber.