Premierul Victor Ponta "i-a lasat in off-side" si pe Traian Basescu si pe Daniel Morar, propunand-o pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA. Iata ce spune, la RFI, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu. El sustine ca reactia presedintelui PNL, Crin Antonescu, a fost justificata din punct de vedere uman, nu insa si politic. El spera ca disensiunile din USL "sa nu fie adanci, care sa duca la transee si dupa aceea sa inceapa razboiul".

Ilie Sarbu declara ca nu l-a surprins anuntul premierului Victor Ponta privind nominalizarea Codrutei Kovesi la sefia DNA: "Nu m-a surprins, pentru ca lucrurile erau intr-o oarecare logica din ultima saptamana. Victor Ponta n-a facut altceva decat, cred eu la ora actuala, i-a lasat in off-side si pe presedintele Basescu si pe Morar. Dar sigur, sunt tot felul de puncte de vedere, unii vad altfel aceasta numire, o tragedie... dar, ma rog... Prea multa vreme l-am asociat (pe Morar-n.r.) cu domnul Basescu, am vazut si numirea care s-a facut la Curtea Constitutionala. Iar dorinta de a fi doamna Haineala (presedintele CSM-n.r.) la DNA si domnul Morar in continuare pana la adanci batraneti, ca-n povestile din copilaria noastra, procuror general al Romaniei, nu cred eu ca era solutia care ne-ar fi convenit. Nu vad unde este intelegerea cu Traian Basescu (...)".

"Sper ca Laura Codruta Kovesi nu a stat la Bruxelles doar ca sa viziteze muzeele"

Liberalii o asociaza pe Laura Codruta Kovesi cu Traian Basescu. Ilie Sarbu respinge insa aceasta asociere: "Nu cred ca e cazul sa facem asocieri, inainte de a verifica daca lucrurile se petrec in realitate asa. Ceea ce am vazut noi public, numirea si astea... intr-adevar au fost facute de domnul Traian Basescu, dar viata mai schimba situatia. Ea lucreaza la Bruxelles, poate vine de acolo cu o cu totul si cu totul alta pozitie, alta informatie si sunt convins ca o are. N-a stat acolo doar sa vada muzeele de la Bruxelles".

Intrebat daca i se pare justificata reactia lui Crin Antonescu, Ilie Sarbu a raspuns: "Din punct de vedere uman, il pot intelege. Politic, nu. Lucrurile in politica se trateaza si discuta altfel. Important e ca Uniunea Social Liberala trebuie sa mearga mai departe, asa cum a spus-o si dansul (...)".

"Lucruri trecatoare"

Cum estimeaza liderul senatorilor PSD ca va functiona mai departe USL, in conditiile in care s-a creat un precedent in privinta increderii? "Au mai fost si alte precedente si cand a venit Frunzaverde si cand a venit Stanisoara si s-a trecut peste ele. Daca avem intr-adevar in minte ceea ce am spus oamenilor cand ne-au dat 60%-70% si ne respectam programul de guvernare, atunci lucrurile astea trec, sunt trecatoare. Chiar daca ele mai lasa urme. Sa nu fie adanci, care sa duca la transee si dupa aceea sa inceapa razboiul", spune Sarbu.

Citeste mai multe pe www.rfi.ro