Liderul liberal Crin Antonescu a anuntat, marti, ca Biroul Politic al PNL se va reuni miercurim, cand "vom face propuneri si vom desemna si un nou ministru al Justitiei care desigur isi va asuma si sa faca propuneri pentru procurorii sefi", in conditiile in care "ministerul Justitiei e responsabilitatea politica a PNL". Crin Antonescu a mai spus ca "S-ar putea sa fie dureros interimatul lui Victor Ponta si ne gandim sa-i scurtam suferinta."

"Ieri un post tv mai de casa asa a vehiculat ideea unui troc, a unui schimb. Ca iau liberalii marile proiecte, ca domnul Sova intra in somaj. Ideea era sa fie din nou PNL atacat. Nu s-a pus niciun moment problema asta", a adaugat Crin Antonescu.

"Am spus ca daca premierul va face propunerile in calitate de ministru al Justitiei si doamna Kovesi se va afla intre ele e posibil ca PNL sa renunte la Ministerul Justitiei. Nu a fost vorba de purcoaie de bani", a mai spus Crin Antonescu.

Liderul liberal a mai afirmat ca "L-am auzit pe premier vorbind azi despre faptul ca doreste repede sa desemneze un ministru stabil. S-ar putea sa fie dureros interimatul lui Victor Ponta si ne gandim sa-i scurtam suferinta."

Crin Antonescu a refuzat sa pronunte vreun posibil nume pentru Ministerul Justiei: "Am si eu niste ipoteze maine, dar stiti ca aceste lucruri nu se discuta. Nu pot sa vorbesc despre niciun nume acum". El a precizat ca variantele posibile sunt atat membri PNL, cat si tehnocrati.